Догори
Дати відгук

Як приготувати курячий суп з баклажанами: страва, яка здивує смаком

Легкий і поживний суп, який корисний всім.

1 хв на прочитання23 Липня 2024, 22:32
Курячий суп з баклажанами Рецепт Курячий суп з баклажанами Рецепт
Поділитись:

Баклажани часто використовують для приготування літніх страв. Такі овочі надають стравам яскравого та насиченого смаку. І їх можна не лише запікати чи смажити, але також використовувати у перших стравах.  

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 1 середній баклажан
  • 2 картоплини
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • 1 солодкий перець
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 1,5 л курячого бульйону чи води
  • Сіль, перець за смаком
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп) для подачі

Покрокове приготування курячого супу з баклажанами

  • Куряче філе наріжте кубиками. Баклажан помийте та наріжте кубиками. Щоб усунути гіркоту, посоліть його і залиште на 15 хвилин, потім промийте. Картоплю, моркву та цибулю очистіть і наріжте кубиками. Помідор і солодкий перець наріжте кубиками, подрібніть часник.
  • У великій каструлі розігрійте олію. Додайте нарізану цибулю та моркву. Обсмажуйте на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою. Додати часник і обсмажуйте ще 1 хвилину.
  • Додайте в каструлю нарізану картоплю та баклажан. Обсмажуйте 5 хвилин. Додайте нарізані помідори і солодкий перець. Перемішайте та готуйте ще 5 хвилин.
  • Влийте курячий бульйон чи воду, доведіть до кипіння. Додайте нарізане куряче філе. Зменшіть вогонь і варіть суп на середньому вогні близько 20 хвилин, поки курка та овочі не стануть м’якими.
  • За 5 хвилин до готовності додайте сіль та перець за смаком. Зніміть суп із вогню та дайте настоятися під кришкою 10 хвилин. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню та подавайте гарячим.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost