Догори
Дати відгук

Як приготувати карпатське густе сливове повидло без цукру

Традиційне карпатське повидло або леквар приготувати простіше простого.

2 хв на прочитання10 Вересня 2022, 21:02
Поділитись:

Такі ласощі захоплять свіжим ароматом і дивовижним смаком з нотками літа.

Важливо, що повидло готується без цукру, кількість інгредієнтів мінімальна, а користь – величезна.

Готують повидло кілька днів, але такі зусилля виправдані, результат захоплює, і ті, хто спробував карпатське повидло, захочуть приготувати його ще раз.

Якщо на дачі вдасться зібрати великий урожай слив, то на зиму ви забезпечені найсмачнішим сливовим повидлом для всієї родини.

Як правильно приготувати леквар

Рецепт приготування повидла дуже простий, з ним впорається навіть кулінар-початківець. Однак, є невеликий нюанс.

Процес приготування триватиме кілька днів. Щоб правильно уварити сливове повидло, доведеться повозитися.

Для повидла підійде будь-який сорт сливи, але краще брати довгасті сливи-угорки.

З інгредієнтів знадобиться лише сливи – до 3 кг.

Промиті та очищені від кісточок сливи перекладають у каструлю чи широку миску з товстим дном. На повільному вогні повидло постійно помішуючи, доводять до кипіння.

На мінімальному вогні продовжують варити варення ще 20-25 хвилин, після чого можна зняти з вогню ємність і залишити на 24 години.

Такий прийом потрібно повторювати п’ять разів, про готовність повидла можна судити, якщо воно перестане вивалюватися з ложки.

Як використовувати натуральне сливове повидло:

  • використовують як начинку для пирогів, рогаликів, пиріжків та вареників;
  • їдять замість меду та цукру;
  • приймають під час застуди для підвищення імунітету;
  • приймають як ліки при захворюваннях органів травлення;
  • леквар дають навіть малюкам як вітамінну добавку у холодні місяці.

Серед переваг традиційного повидла слід зазначити:

  • дієтичність завдяки відсутності цукру;
  • велику кількість клітковини, що забезпечує швидке насичення;
  • наявність у складі мікроелементів та вітамінів;
  • абсолютну натуральність продукту;
  • гіпоалергенність.

Технологія приготування забезпечує легке засвоєння леквару організмом — достатньо з’їсти дві ложки, щоби відчути приплив сил.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне / Depositphotos
Масове отруєння в Карпатах: рятувальники вночі надали допомогу 12 туристам біля гори Гимба
1 хв на прочитаннягодина тому
Директора компанії звинувачують у розкраданні 27 млн грн на ремонті колектора
У Кропивницькому судять директора фірми за махінації на ремонті колектора
1 хв на прочитаннягодина тому
Справа авіакомпанії: Експрезидента та бухгалтера підозрюють в ухиленні від сплати 344 млн грн податків
Топменеджерам відомої авіакомпанії олігарха повідомили про підозру та арештували 7 літаків
2 хв на прочитаннягодина тому
Евакуйована з Покровська скульптура «Олень» представить Україну на Венеційській бієнале
Евакуйована скульптура «Олень» стала голосом України на бієнале
2 хв на прочитання3 години тому
Більше, ніж просто риба: як калкан чорноморський став індикатором стану Чорного моря та об'єктом геополітики
2 хв на прочитання5 годин тому
В Україні оприлюднили статистику домашнього насильства
1 хв на прочитання6 годин тому
Афганістан відкривається для туристів на тлі міжнародної ізоляції
2 хв на прочитання7 годин тому
Дозвіл на видобуток бурштину на Рівненщині продали з аукціону за 36 млн грн
1 хв на прочитання8 годин тому