Догори
Дати відгук

Як приготувати карпатське густе сливове повидло без цукру

Традиційне карпатське повидло або леквар приготувати простіше простого.

2 хв на прочитання10 Вересня 2022, 21:02
Поділитись:

Такі ласощі захоплять свіжим ароматом і дивовижним смаком з нотками літа.

Важливо, що повидло готується без цукру, кількість інгредієнтів мінімальна, а користь – величезна.

Готують повидло кілька днів, але такі зусилля виправдані, результат захоплює, і ті, хто спробував карпатське повидло, захочуть приготувати його ще раз.

Якщо на дачі вдасться зібрати великий урожай слив, то на зиму ви забезпечені найсмачнішим сливовим повидлом для всієї родини.

Як правильно приготувати леквар

Рецепт приготування повидла дуже простий, з ним впорається навіть кулінар-початківець. Однак, є невеликий нюанс.

Процес приготування триватиме кілька днів. Щоб правильно уварити сливове повидло, доведеться повозитися.

Для повидла підійде будь-який сорт сливи, але краще брати довгасті сливи-угорки.

З інгредієнтів знадобиться лише сливи – до 3 кг.

Промиті та очищені від кісточок сливи перекладають у каструлю чи широку миску з товстим дном. На повільному вогні повидло постійно помішуючи, доводять до кипіння.

На мінімальному вогні продовжують варити варення ще 20-25 хвилин, після чого можна зняти з вогню ємність і залишити на 24 години.

Такий прийом потрібно повторювати п’ять разів, про готовність повидла можна судити, якщо воно перестане вивалюватися з ложки.

Як використовувати натуральне сливове повидло:

  • використовують як начинку для пирогів, рогаликів, пиріжків та вареників;
  • їдять замість меду та цукру;
  • приймають під час застуди для підвищення імунітету;
  • приймають як ліки при захворюваннях органів травлення;
  • леквар дають навіть малюкам як вітамінну добавку у холодні місяці.

Серед переваг традиційного повидла слід зазначити:

  • дієтичність завдяки відсутності цукру;
  • велику кількість клітковини, що забезпечує швидке насичення;
  • наявність у складі мікроелементів та вітамінів;
  • абсолютну натуральність продукту;
  • гіпоалергенність.

Технологія приготування забезпечує легке засвоєння леквару організмом — достатньо з’їсти дві ложки, щоби відчути приплив сил.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання19 хвилин тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитаннягодина тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне / club4paws.ua
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання2 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання3 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання4 години тому
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання5 годин тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання6 годин тому