Догори
Дати відгук

Як приготувати густе варення з черешень: на смак, як мармелад

Натуральне, ароматне варення взимку буде смакувати, мов щойно зварене.

1 хв на прочитання14 Червня 2024, 22:30
Варення з черешень Рецепт приготування Консервація Варення з черешень Рецепт приготування Консервація
Поділитись:

Для того, щоб приготувати густе варення, в якому буде ложка стояти, треба взяти всього лише два інгредієнта — черешню та цукор. Натуральне, ароматне варення взимку буде смакувати, мов щойно зварене.

Для приготування візьміть:

  • Черешню – 1000 г (без кісточок)
  • Цукор – 800 г

Черешню очистіть, промийте, видаліть кісточки. Додайте до ягід 1/3 частину цукру, перемішайте та поставте на вогонь у каструлі з товстим дном. Проваріть до утворення сиропу. Його варто злити через друшляк та використати потім для компоту або ж приготувати желе, додавши желатин.

Поверніть у каструлю ягоди для подальшого варіння. Всипте залишок цукру, перемішайте і варіть протягом 15 хвилин.

Доки варення буде варитися, варто підготувати банки, простерилізувавши їх та кришки.

Гаряче варення розкладіть у пропарені банки й закрутіть стерильними кришечками. Переверніть їх, накрийте рушником чи ковдрою і тримати в такому стані, поки варення не охолоне.

Зберігайте густе варення з черешні у прохолодних умовах, але не довго, краще поспішати смакувати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost