Як приготувати дієтичний кокосовий торт

2 хв на прочитання22 Грудня 2022, 20:50

Торт, який не зашкодить здоровому способу життя та дієті.

На перший погляд, висловлювання дієтичний торт видається дивним. Утім, на радість усіх, хто стежить за своєю фігурою, існує багато рецептів, які дозволяють насолодитися смачними ласощами й при цьому не набирати зайвих кілограмів. Зокрема і дієтичний кокосовий торт.

Желейний або фруктовий торт, дієтичний медівник або тортик з млинців, лимонний або гарбузовий, йогуртовий з полуницею, з яблуками та домашнім сиром – дієтичних ласощів багато. Якщо чітко дотримуватися рекомендованих пропорцій та рецептури, вийде справді по-домашньому смачний і корисний торт, який не зашкодить здоровому способу життя та дієті.

Інгредієнти для коржів:

 150 мл кефіру 1%

 200 гр м'якого домашнього сиру 1%

 1 яйце

 1 ч. л. розпушувача

 10 гр кукурудзяного крохмалю

Для крему:

 150 мл молока 0,5%

 2 ст. л. сухого знежиреного молока

 10 гр кукурудзяного крохмалю або кокосового борошна

 цукор або замінник

 25 гр кокосової стружки

1

Для приготування коржів розтираємо домашній сир з кефіром, яйцем, розпушувачем, крохмалем. Збиваємо суміш вінчиком.

2

Виливаємо тісто у невелику форму (18х20см) та випікаємо у духовці при 180°С протягом 20 хвилин.

3

Для приготування крему у каструлі змішуємо сухе молоко, крохмаль, кокосову стружку та цукор або замінник.

4

Заливаємо суху суміш молоком і добре перемішуємо вінчиком.

5

Ставимо каструлю на невеликий вогонь і постійно помішуючи, варимо до загустіння. Готовий крем охолоджуємо й накриваємо харчовою плівкою, щоб став густішим.

6

Корж розрізаємо на 4 тонкі частини.

7

Промазуємо кожен корж кремом. Для гарного оформлення промазуємо торт кремом зверху та з боків і посипаємо кокосовою стружкою.

Смачного!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: