На перший погляд, висловлювання дієтичний торт видається дивним. Утім, на радість усіх, хто стежить за своєю фігурою, існує багато рецептів, які дозволяють насолодитися смачними ласощами й при цьому не набирати зайвих кілограмів. Зокрема і дієтичний кокосовий торт.
Желейний або фруктовий торт, дієтичний медівник або тортик з млинців, лимонний або гарбузовий, йогуртовий з полуницею, з яблуками та домашнім сиром – дієтичних ласощів багато. Якщо чітко дотримуватися рекомендованих пропорцій та рецептури, вийде справді по-домашньому смачний і корисний торт, який не зашкодить здоровому способу життя та дієті.
Інгредієнти для коржів:
150 мл кефіру 1%
200 гр м'якого домашнього сиру 1%
1 яйце
1 ч. л. розпушувача
10 гр кукурудзяного крохмалю
Для крему:
150 мл молока 0,5%
2 ст. л. сухого знежиреного молока
10 гр кукурудзяного крохмалю або кокосового борошна
цукор або замінник
25 гр кокосової стружки
1
Для приготування коржів розтираємо домашній сир з кефіром, яйцем, розпушувачем, крохмалем. Збиваємо суміш вінчиком.
2
Виливаємо тісто у невелику форму (18х20см) та випікаємо у духовці при 180°С протягом 20 хвилин.
3
Для приготування крему у каструлі змішуємо сухе молоко, крохмаль, кокосову стружку та цукор або замінник.
4
Заливаємо суху суміш молоком і добре перемішуємо вінчиком.
5
Ставимо каструлю на невеликий вогонь і постійно помішуючи, варимо до загустіння. Готовий крем охолоджуємо й накриваємо харчовою плівкою, щоб став густішим.
6
Корж розрізаємо на 4 тонкі частини.
7
Промазуємо кожен корж кремом. Для гарного оформлення промазуємо торт кремом зверху та з боків і посипаємо кокосовою стружкою.
Смачного!