Догори
Дати відгук

Як приготувати дієтичний кокосовий торт

Торт, який не зашкодить здоровому способу життя та дієті.

2 хв на прочитання22 Грудня 2022, 20:50
Поділитись:

На перший погляд, висловлювання дієтичний торт видається дивним. Утім, на радість усіх, хто стежить за своєю фігурою, існує багато рецептів, які дозволяють насолодитися смачними ласощами й при цьому не набирати зайвих кілограмів. Зокрема і дієтичний кокосовий торт.

Желейний або фруктовий торт, дієтичний медівник або тортик з млинців, лимонний або гарбузовий, йогуртовий з полуницею, з яблуками та домашнім сиром – дієтичних ласощів багато. Якщо чітко дотримуватися рекомендованих пропорцій та рецептури, вийде справді по-домашньому смачний і корисний торт, який не зашкодить здоровому способу життя та дієті.

Інгредієнти для коржів:

 150 мл кефіру 1%

 200 гр м'якого домашнього сиру 1%

 1 яйце

 1 ч. л. розпушувача

 10 гр кукурудзяного крохмалю

Для крему:

 150 мл молока 0,5%

 2 ст. л. сухого знежиреного молока

 10 гр кукурудзяного крохмалю або кокосового борошна

 цукор або замінник

 25 гр кокосової стружки

1

Для приготування коржів розтираємо домашній сир з кефіром, яйцем, розпушувачем, крохмалем. Збиваємо суміш вінчиком.

2

Виливаємо тісто у невелику форму (18х20см) та випікаємо у духовці при 180°С протягом 20 хвилин.

3

Для приготування крему у каструлі змішуємо сухе молоко, крохмаль, кокосову стружку та цукор або замінник.

4

Заливаємо суху суміш молоком і добре перемішуємо вінчиком.

5

Ставимо каструлю на невеликий вогонь і постійно помішуючи, варимо до загустіння. Готовий крем охолоджуємо й накриваємо харчовою плівкою, щоб став густішим.

6

Корж розрізаємо на 4 тонкі частини.

7

Промазуємо кожен корж кремом. Для гарного оформлення промазуємо торт кремом зверху та з боків і посипаємо кокосовою стружкою.

Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.