- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як приготувати апетитні чебуреки з кабачка: простий рецепт
Як приготувати апетитні чебуреки з кабачка: простий рецепт
Чимало господинь намагаються радувати свою сім'ю смачними та різноманітними стравами.

Кабачки - доступний і дешевий овоч, який можна купити кожен. Страви з нього корисні і легкі, тож крім смаженого кабачка чи кабачкових оладок, приготуйте незвичні чебуреки з кабачка.
Інгредієнти: тертий кабачок (160 г), яйце (1 шт.), рисове або цільнозернове борошно (2 ст. л.), куряче філе (60 г), сир твердий (30 г), сіль, перець.
Куряче філе промиваємо у проточній воді, зрізаємо жир та хрящі, пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Додаємо у фарш сир, який попередньо потрібно натерти на терці, а також спеції за смаком.
Кабачок промиваємо у проточній воді, очищаємо і тремо на терці. Залишаємо на деякий час, щоб з нього вийшла зайва рідина. Віджимаємо м'якоть і відправляємо в невелику миску.
Потім додаємо до нього яйце, борошно, трохи солі та перцю. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Сковороду розігріваємо з краплею рослинної олії. Викладаємо на неї тонким шаром тісто з кабачка, чекаємо кілька хвилин, щоб воно схопилося. Слідом – тонкий шар фаршу, не доходячи до країв, а потім знову шар кабачкового тіста. Обсмажуємо спочатку з однієї сторони під кришкою - приблизно 7-10 хвилин, потім перевертаємо на другу і тримаємо стільки ж.
Подаємо апетитні чебуреки з кабачків до столу зі сметаною та насолоджуємось смаком.
Нагадаємо, є рецепт маринованих кабачкиів на зиму без стерилізації.







