- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як прибрати «гречаний» запах зі страви, та до чого тут сода
Як прибрати «гречаний» запах зі страви, та до чого тут сода
Гречка стане пухкою та повітряною
Можливо, для когось новина про те, що в процесі приготування гречаної каші слід додавати соду, не стане у новинку. Однак не всі знають, яку мету переслідують господині, закидаючи в каструлю несподіваний компонент.
Вся справа в тому, що такий простий трюк дозволяє досягти того, що гречка стане пухкою та повітряною. Сода пом’якшить смак продукту і прибере властиву йому гіркуватість, а також специфічний «гречаний» запах, який далеко не всім до смаку.
Крім цього, порошок, який використовується у випічці, гарантує найкраще очищення крупи.
Ще один плюс – процес приготування гарніру займе у 2 рази менше часу. До того ж, ви можете сміливо вдвічі зменшити кількість солі, що додається, без шкоди смаку приготовленого продукту.
Нарешті, поговоримо про те, як правильно додавати соду – робити це варто після того, як вода в каструлі закипить. На 1 склянку гречаної крупи вам знадобиться 2 склянки води та трохи соди – на кінчику ножа.