Догори
Дати відгук

Як правильно заморозити хліб, аби він зберігався до 5 місяців

Можна заморожувати хліб порційно.

1 хв на прочитання04 Червня 2022, 12:30
Поділитись:

Українські господині часто печуть хліб власноруч на своїй кухні. І якщо знати кілька тонкощів зберігання домашньої здоби, то можна одразу замахнутися на приготування кілька буханців. Тож ділимося тими нюанси, які не дадуть хлібові зачерствіти ледь не до пів року.

Як правильно заморозити хліб

⁣Хліб можна покласти в пакет цілим і відправити у морозилку. Але так варто робити лише у тому випадку, якщо після розморожування буханку з’їсте за день-два. Важливо також, аби в пакеті було якомога менше повітря.

Можна заморожувати хліб порційно. Наріжте кілька скибок, покладіть в пакет і в морозилку. Розморожуйте тільки те, що з’їсте одразу.⁣⁣

Заморожувати краще лише свіжий хліб. Буханці, які уже почали черствіти, після розморожування не будуть смачними.

До слова, рашисти наймаються на збір сезонних ягід – на Херсонщині окупанти збирають полуницю.

Не заморожуйте теплий хліб. У морозильній камері з нього почне виділятись пар, а при розморожуванні хліб буде вологим.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Virginia.edu
Невидима революція: як приховані прориви здешевили сонячну енергію на 99%
3 хв на прочитання31 хвилину тому
Понад 7 мільйонів гривень збитків: на Тузлівських лиманах затримали браконьєра
На Тузлівських лиманах затримано браконьєра: збитки державі оцінено в понад 7 млн грн
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Thespruce.com
Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Theguardian.com
Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання3 години тому
За межами «рожевої стрічки»: як наука бореться з раком молочної залози
3 хв на прочитання5 годин тому
Маленька пігулка для Бетті, велике значення для людства: пірнаємо в історію контрацептивів
2 хв на прочитання9 годин тому
Кришталева крапля саду: хавортія Купера (ФОТО)
2 хв на прочитання10 годин тому
Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію
1 хв на прочитання15 годин тому