Догори
Дати відгук

Як правильно викопати та зберегти хризантему взимку

Якщо рослину не викопати із землі до настання холодів, то вона зачахне або загине.

2 хв на прочитання14 Грудня 2023, 23:50
Хризантема взимку Хризантема взимку
Поділитись:

Хризантема – рослина, яка прикрашає дачну ділянку кілька років поспіль. Важливо захистити її від холодів. Роблять це двома способами – викопують і заносять в будинок або дбають про надійне укриття. Все залежить від сорту рослини.

Якщо рослину не викопати із землі до настання холодів, то вона зачахне або загине і не порадує цвітінням в новому сезоні. Навесні, після прогрівання грунту до 6-8 градусів, кущі можна висадити на колишнє місце.

Як правильно викопувати

Процес підготовки хризантем до зими складається з декількох важливих етапів:

  1. Внесіть спочатку калійне, а потім фосфорне підживлення. Купити добриво в готовому вигляді можна в магазині для дачників і садівників. Важливо суворо дотримуватися інструкції по застосуванню і дозування.
  2. Обрізати з рослини старі, гнилі, слабкі і поламані гілки. Здорові та міцні можна вкоротити до 10-15 см.
  3. Розмістіть лопату на відстані 5-10 см від квітки. Викопайте кущик і викладіть на рівну поверхню.

Краще проводити цей захід в похмуру і суху погоду. Досвідчені садівники рекомендують попередньо полити грунт, так буде краще зчеплення з землею, і можна запобігти пошкодженню кореневої системи.

Викопані рослини рекомендується зберігати в підвалі, погребі чи в будь-якому іншому прохолодному приміщенні.

Найважливішою умовою зберігання хризантем є температура повітря в приміщенні, яка не повинна бути меншою 10 градусів тепла. Викласти їх краще на рівну поверхню щільно один до одного. Якщо квітів багато, то можна в два шари.

Навесні, після того як відтанув сніг, слід акуратно зняти захист, намагаючись не пошкодити рослину. Потім слід зробити легке розпушування, щоб збагатити грунт киснем.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost