Догори
Дати відгук

Як почистити і як швидко порізати авокадо: оригінальний лайфхак

Відомо багато випадків, коли чистка авокадо призводила до порізів і травм

3 хв на прочитання07 Серпня 2023, 12:12
Поділитись:

Авокадо —  з усіх боків гарний. Він надзвичайно корисний, а його маслянистий смак робить просто дивовижними салати, бутерброди, соуси та смузі. Втім, є у «алігаторової груші» — так називають авокадо — одне «але»: його складно почистити, а потім нарізати корисну м’якоть. Відомо багато випадків, коли чистка авокадо призводила до порізів і травм. Розповімо, як швидко і безпечно почистити авокадо, дістати з нього кісточку та як різати авокадо для бутербродів, салатів і овочевої тарілки.

Раніше ми розповідали, як виростити дерево авокадо з кісточки й доглядати за ним

Як почистити і як швидко порізати авокадо: оригінальний лайфхак

Раніше ми розповідали, як виростити дерево авокадо з кісточки й доглядати за ним.  

Як правильно різати авокадо, щоб не травмуватися

Розріжте авокадо вздовж на дві половинки — для цього краще взяти великий ніж. Будьте при цьому максимально обережними! Покрутіть половинки авокадо в різні боки, поки одна сторона не відстане від кісточки. Якщо авокадо стигле, то зробити це буде нескладно.

Стигле авокадо — м’яке та часто має темну шкірку.  

Кісточку авокадо дістаньте чайною ложечкою. Часто можна зустріти поради дістати кісточку, встромивши в неї ніж — ми не радимо цього робити, бо такий спосіб досить травматичний.

Якщо ви плануєте використовувати тільки половинку авокадо, то не витягуйте кісточку з другої половини — так авокадо не втратить колір. 

Як відокремити авокадо від шкірки — 3 способи

Є три простих способи дістати м’якоть з авокадо. Для будь-якого з них вам знадобиться не більше 10 секунд.

1. Розрізані половинки фрукта можна почистити пальцями

Потягніть за шкірку і зніміть її. Якщо не виходить, зробіть ножем надріз на шкірці зверху вниз на одній половинці, підчепыть шкірку й акуратно зніміть.

Очищену м’якоть потрібно скропити лимонним соком, щоб вона не потемніла.

2. М’якоть авокадо можна вийняти ложкою

Візьміть половинку фрукта в руку. Під край м’якоті просуньте ложку і пройдіться нею уздовж шкірки — так витягніть м’якоть.

3. Можна почистити авокадо за допомогою склянки

Для цього половинку фрукта піднесіть до краю склянки широкою частиною вниз. Натисніть на фрукт таким чином, щоб стінка склянки відокремила м’якоть від шкірки.

Як правильно різати авокадо для бутербродів і овочевої тарілки 

Можна не діставати м’якоть з авокадо, а нарізати її прямо в шкірці. Візьміть половинку авокадо в руку і розріжте м’якоть уздовж на скибочки однакового розміру. Після за допомогою ложки акуратно вийміть скибки, відокремлюючи їх від шкірки.

Як порізати авокадо в салат красиво

Щоб порізати м’якоть авокадо кубиками, спочатку розріжте авокадо уздовж на скибочки однакового розміру — як у попередньому способі. Потім так само зробіть поперечні розрізи. Акуратно вийміть нарізані кубики за допомогою ложки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро