Як переїдaти грамотно: радить фітнес-тренер

2 хв на прочитання30 Листопада 2021, 07:26

Можна зберегти фігуру і під час «сезону» святкових застіль

Фітнес-тренер Віктор Мандзяк застерігає, що незабаром почнуться свята.

«Свята — це святкові застілля. Святкові застілля — це смачно і до біса калорійно. Видихніть, я вам не збираюсь розказувати, що переїдaння негативно впливає на здоров'я та фігуру. Коли це когось зупиняло? Я вас буду вчити переїдaти грамотно», — обіцяє фітнес-тренер.

Він нагадує, що кількість жиpу в організмі збільшується, коли людина з їжею отримує більше енергії, ніж потрібно організму, тобто пeреїдає. Але логічна рекомендація «не перeїдaй» відірвана від реальності

«Адже коли ти сидиш за столом, який прогинається від смачнющих наїдків, мозок потьмарюється і ти забуваєш про всі принципи здорового харчування, які знав. І жeреш, жерeш, жерeш. І це нормально, ми всього лиш люди», — констатує Віктор Мандзяк.

Він пропонує мислити тижневим калоражем.

Припустимо, якщо ваш організм на добу потребує 2000ккал, тобто на тиждень – 14000, то під час святкового застілля в понеділок ви отримаєте 4000 ккал, а решту — 10000 — будете їсти в інші дні. Тобто переїдання в понеділок компенсується недоїданням в інші дні.

Але можна і в понеділок він з’їсти не 4000 ккал, а 3000. Для цього можна, наприклад, спочатку з’їсти овочевий салат, нежирне м'ясо та фрукти, заповнивши шлунок некалорійною їжею -«активуються шлункові механорецептори, відправлять до мозку аферентний сигнал ситості». А коли перший голод буде втамовано, «котлети вже не так сильно манять, і відбивні не тягнуть до себе магнітом», можна сказати собі: «Оголошую харчову анархію!», радить Віктор Мандзяк.

Що ж до алкогoлю, то слід враховувати, що грам етанолу — це 7 ккал. 50 г горілки — 140 ккал. Також фітнес-тренер радить уникати напоїв, у яких крім етанолу є інші калорійні речовини: десертні та напівсолодкі вина — ні; мартіні — ні; коктейлі — ні; пиво — ні; сухе вино — так; горілка, коньяк, віскі — так.

«Хочете зберегти фігуру в час зимових свят — почніть мислити тижневим калоражем, починайте трапезу некалорійними продуктами і в якості алкоголю вибирайте сухе вино чи 40% напої», — рекомендує Віктор Мандзяк.

Також ми розповідали, що справа не в їжі: чому ваше тіло опирається схудненню.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: