Як перевірити кавун на нітрати в домашніх умовах: бабусин метод

2 хв на прочитання17 Червня 2022, 21:11
Фото з відкритих джерел

Лабораторія вдома.

Навіть якщо у вас тверда трійка хімії за п'ятибальною системою, перевірити кавун на вміст нітратів цього буде достатньо. Існує спосіб, який дозволить переконатися в тому, що на ринку вам підібрали справді якісний кавун із мінімальним рівнем шкідливих речовин.

Лабораторія вдома

1. Жодних реагентів не потрібно. Достатньо наявності самого кавуна, ємності, що відповідає розмірам кавуна та води.

Беремо кавун і поміщаємо його у таз із водою. Вважається, що на плаву залишиться гарний кавун.

Кавун, напханий нітратами, тут же піде на дно.

2. Для тих, кому перший метод здається наївним і непоказним, можна вирізати приблизно 25-30 г м'якоті і визначити її в склянку з водою.

Потім беремо вилку і ретельно розминаємо м'якоть у кашу. Якщо кавун кишма кишить нітратами, вода у склянці стане насичено-червоного кольору. Рожевий колір говорить про інше.

Вибираємо зрілий кавун

Перше, що необхідно зробити, оцінити розмір ягоди. Ранні та величезні кавуни за своєю природою не можуть бути безпечними. Очевидно, що без хімічних добрив у їхній біографії не обійшлося.

Прийнятним для цього періоду є плід у межах 5-7 кілограмів.

Друге, хвостик у зрілого кавуна сухий, жовтий і не найтонший. Товстий і зелений хвостище свідчить, що кавун дозрівав неприродним чином.

Третє, земляна пляма неодмінно середнього розміру та завжди жовтого кольору.

Велика і бліда пляма - це вірна ознака неякісної продукції. А коричнево-чорні плями говорять не про те, що на кавуні «бджілка посиділа», а про високий рівень нітратів.

Відомо, що робити, якщо жовтіє листя дині та кавуна: рецепт безвідмовного підживлення.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: