Догори
Дати відгук

Як не нашкодити під час лікування грижі, поширені помилки

Терпіти біль і демонструвати героїзм теж не варто.

1 хв на прочитання05 Вересня 2022, 18:47
Поділитись:

Біль у спині - дуже неприємний симптом, який іноді свідчить про наявність грижі у хребті. Багато пацієнтів лікують її неправильно.

Одна з найчастіших помилок — лікування теплом у гострий період, лазня, мазі, що розігрівають, гірчичники, пластирі. Це призводить до посиленого припливу крові у хворе місце, посилюється набряк, може стати ще болючішим. Можна сухе тепло типу пояса з вовни, хоч і собачої. Про це йдеться у статті видання «Країна здоров’я».

Терпіти біль і демонструвати героїзм, обходячись без знеболювальних препаратів, теж не варто.

Біль виникає через наявність запального процесу в тканинах та набряку. Сучасні знеболювальні препарати не просто блокують біль, як симптом, вони знімають запальні процеси та набряк зникає.

Якщо одні зазнають болю, інші впадають у чергову крайність — йдуть у зал підкачати спину. У жодному разі робити цього не можна!

Ви тільки зробите собі та своїй спині гірше. Набряк наросте ще більше, внаслідок чого нерв може постраждати від компресії. У гострий період будь-які тренування категорично протипоказані.

Бажано в період загострення взагалі знерухомити той відділ хребетного стовпа, в якому утворилася грижа. Замість нахилу – присідання, замість повороту тулубом – поворот усім тілом.

А ось після того, як гостра фаза пройде, тренування дуже бажані.

Оперувати грижу теж не найкраще рішення. Це не апендицит. Хірургічне втручання в цьомувипадку є крайнім заходом, коли іншими методами допомогти пацієнтові вже неможливо.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.