Як молочні продукти впливають на артеріальний тиск?

1 хв на прочитання01 Серпня 2021, 06:50
Фото ілюстративне

Зниження артеріального тиску виявилося пов’язано зі споживанням молочних продуктів, і, що дивно, саме цільножирові сорти були пов’язані з найбільшою загальною користю для здоров’я.

Дослідницький документ з детальним описом таких результатів був опублікований в British Medical Journal (BMJ) і включав майже 150 000 учасників з 21 країни, від Північної Америки до Азії. Вік учасників був від 35 до 70 років, і їх попросили задокументувати споживання їжі за допомогою анкети протягом більше року.

Стан здоров’я учасників контролювався в середньому дев’ять років по тому. З великого набору даних дослідники виявили, що вживання двох порцій молочних продуктів в день було пов’язано з 24-відсотковим зниженням ризику метаболічного синдрому. А от споживання знежирених молочних продуктів взагалі не було пов’язане зі зниженням ризику метаболічного синдрому.

Більш високе споживання молочних продуктів, таких як молоко, йогурт і сир,  пов’язане з  більш низьким ризиком розвитку гіпертонії і діабету. Молочні продукти та молочні жири забезпечують високоякісний білок і широкий спектр необхідних вітамінів і мінералів.

Таких як:

До слова, дерматолог назвала вітамін, який здатний уповільнити старіння шкіри.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: