Догори
Дати відгук

Як досягти бездоганної гладкості та чистоти, якщо у вас комбінована шкіра

Ознаки комбінованого типу шкіри обличчя та рекомендації щодо догляду.

4 хв на прочитання04 Грудня 2023, 11:17
Як досягти бездоганної гладкості та чистоти, якщо у вас комбінована шкіра Як досягти бездоганної гладкості та чистоти, якщо у вас комбінована шкіра
Поділитись:

Комбінований тип шкіри — найпоширеніший. Але не всі можуть правильно його визначити і, відповідно, підібрати ефективний догляд. У цій статті розповідаємо про ознаки комбінованої шкіри та її характерні особливості. А ще — даємо рекомендації щодо догляду за нею. Запевняємо: домогтися гладкості й чистоти можливо, якщо правильно здійснювати б’юті-рутину!

Що треба знати про особливості комбінованої шкіри?

Організувати догляд за комбінованою шкірою складніше, ніж за жирною чи сухою. Річ у тім, що для Т-зони характерне підвищене вироблення себуму, а шкіра на щоках і вилицях, навпаки, схильна до сухості й лущення.

Як зрозуміти, що у вас комбінована шкіра? Орієнтуйтеся на декілька ознак.

  • Жирний блиск на носі, лобі, підборідді.
  • Розширені пори у Т-зоні.
  • Сухість і лущення на периферії обличчя.

Зверніть увагу! Не можна плутати зневоднену та суху шкіру. Суха відчуває нестачу себуму і втрачає вологу без захисту. Зневодненим може бути будь-який тип шкіри, зокрема і комбінована. Це стан, що минає.

Основа успіху — правильно підібраний догляд

Стан комбінованої шкіри за умови правильного догляду може суттєво покращитися. Важливо правильно підібрати засоби для догляду. Знайти все, що потрібно для організації б’юті-рутини, можна, наприклад, на https://eva.ua/ua/brnd-142318/. Про схему догляду та косметику, які підходять для комбінованої шкіри, розповімо нижче.

Демакіяж

Жирні ділянки комбінованої шкіри схильні до запалень. Тому треба ретельно видаляти декоративну косметику. Оптимальний варіант — гідрофільна олія або міцелярна вода із заспокійливими компонентами у складі. Зокрема, добре себе зарекомендували засоби з алое вера та центелою азіатською. Вони надають антибактеріальний ефект і знижують ризик появи висипів і комедонів.

Вмивання

Комбінована шкіра чутлива до агресивних компонентів. Якщо використовувати неправильний засіб, жирні ділянки будуть виробляти ще більше себуму, а сухі — активніше лущитися.

Тому гель або пінка для вмивання повинні мати щадний склад і делікатно впливати на шкіру. Зверніть увагу на «вмивалки», які містять екстракт ромашки, пантенол, мадекасосид та інші компоненти, які регенерують і пом’якшують шкіру.

Тонізування

Багато людей нехтують тонізуванням — і даремно! Воно неймовірно важливе для здоров’я та краси комбінованої шкіри. Чому ми наполягаємо, що до б’юті-рутини просто необхідно додати тонер чи тонік?

  • Тонізування відновлює нормальний кислотно-лужний баланс після вмивання.
  • Вітаміни та рослинні екстракти у складі тоніка насичують шкіру корисними речовинами.

Рекомендуємо звернути увагу на тоніки і тонери, у складі яких є цераміди, центела азіатська, бакучіол, полісахариди, зелений чай. Якщо у вас регулярно з’являються почервоніння або висипання, можна використовувати тонізувальні засоби на основі екстракту чайного дерева.

Ексфоліація та глибоке очищення

Відлущування — те, що періодично необхідно всім типам шкіри, і комбінована не є  винятком. Використовувати скраб або пілінг-скатку треба не частіше ніж раз на тиждень. Це допоможе зменшити кількість закупорених пор, відрегулювати секрецію себуму, запобігти появі вугрів.

А ще якісна ексфоліація усуває ороговілі клітини, робить шкіру більш рівною та яскравою. Пам’ятайте, що скраби повинні мати щадний склад і надавати делікатний вплив. Тому оптимальними є засоби, які містять фруктові кислоти чи ферменти: вони не спровокують подразнення та дискомфорту.

Зволоження та живлення

Для зволоження сухих ділянок шкіри обирайте класичні зволожувальні креми, у складі яких можуть бути натуральні олії. Для жирної зони підійдуть легкі флюїди й гелі. Щодо живлення: особливо актуальне воно взимку. Інтенсивний зволожувальний крем врятує від зневоднення, а сироватки на основі олій допоможуть запобігти втраті вологи на сухих ділянках. Отже, сміливо наносьте живильний засіб поверх зволожувального.

Найефективніші компоненти для догляду за комбінованою шкірою

Як не розгубитися серед різноманіття доглядальної косметики й вибрати для б’юті-рутини ту, що є найефективнішою для комбінованої шкіри? Ми підготували список компонентів, які будуть для неї корисними.

  • Гліцерин і гіалуронова кислота запобігають сухості та створюють на поверхні шкіри невидиму захисну плівку.
  • Антиоксиданти, зокрема вітаміни С і Е, захищають від окислювального стресу й надають антивіковий вплив.
  • Глина та цинк адсорбують себум, забезпечують бактерицидну дію.
  • Ретиноїди, гліколева, молочна, саліцилова кислоти відлущують ороговілі клітини, запобігають появі вугрів, розгладжують мімічні зморшки.

Сподіваємося, стаття була корисною та цікавою. Пам’ятайте: правильний догляд за комбінованою шкірою здатний розв’язати багато проблем і зробити ваше відображення у дзеркалі ще привабливішим.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.