Догори
Дати відгук

Як боротимуться із зміною клімату у макроекономіці

Говорили про преференцію для «зелених облігацій».

1 хв на прочитання31 Березня 2021, 09:40
У Національному банку говорили про кліматичні зміни та підтримку екології У Національному банку говорили про кліматичні зміни та підтримку екології
Поділитись:

30 березня Рада Національного банку обговорила глобальну зміну клімату та те, як цьому можна протистояти у сфері макроекономіки.

Зокрема, експерти говорили про те, що світ уже перейшов від теоретичних досліджень до реалізації практичних кроків із мінімізації «вуглецевого сліду», в тому числі шляхом використання інструментарію монетарної політики центрального банку. 

Як приклад — концепція кліматичних змін реалізована у стрес-тестах банківської системи, які проводить Європейський центральний банк. До слова, стрес-тест наступного року фокусуватиметься на ризиках, пов’язаних із кліматичними змінами.

Крім цього, на засіданні обговорили питання  надання преференцій для «зелених облігацій». Це ті облігації, які  використовують для залучення фінансування екологічних інвестиційних проєктів.

Як ми інформували раніше, Україні загрожують фінансові, кліматичні й екологічні ризики, якщо вона не буде виконувати вимоги європейського зеленого курсу. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко