Ольга Шевченко1 хв на прочитання25 Листопада 2023, 15:11
Яблучний пиріг – це улюблений десерт багатьох людей. Але не завжди є час і бажання готувати традиційну шарлотку.
Можна замінити тісто тонким лавашем і тоді пиріг приготується швидше. Ділимося рецептом яблучного пирога без тіста, який можна приготувати дуже швидко та легко.
Потрібно підготувати такі продукти:
- Тонкий лаваш
- Кілограм яблук (твердих сортів)
- Столова ложка цукру
- 50 г вершкового масла
Рецепт приготування
- Яблука слід помити та нарізати кубиками. Сковороду з антипригарним покриттям розігрійте і додайте в неї шматочок олії. Коли масло розтечеться, викладіть яблука і на середньому вогні пропарте їх під кришкою. Присипте цукром, щоб вони трохи карамелізувалися.
- Поки яблука смажаться, лаваш наріжте однакові шматочки.
- Візьміть лист, вистеліть його пергаментом і покладіть один шматочок лаваша. Зверху ложкою викладіть шар із яблук, потім накрийте іншим шматком лаваша і знову викладіть яблука. Подовжуйте так робити, поки не закінчаться яблука, або шматочки лаваша. Верхнім шаром майбутнього пирога має бути лаваш.
- Його змастити олією і присипати цукром. Можна за бажанням додати кориці або ванільного цукру.
- Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте пиріг і знизьте температуру до 150 градусів. Випікайте пиріг 15 хвилин.
- Після того, як пиріг охолоне, вийміть його з форми і розріжте на порції.
Смачного!
Свіжі новини на GreenPost.ua