Яблучний мус — десерт, який готується просто і швидко. Окрім того, цей рецепт цілком бюджетний.
Інгредієнти:
тверді зелені яблука — 300 г;
вода — 500 мл;
цукор — 5 ст. ложок;
желатин — 6 листочків;
ваніль — дрібка;
м'ята — 3 листочки.
Приготування.
Яблука очистити від шкірки, порізати на часточки й опустити в киплячу воду. Варити до мʼякості 10-15 хвилин. Відкинути на сито та протерти.
У воду для варіння додати цукор і розмішати до розчинення.
Желатин замочити у питній воді на 5 хвилин. Додавати в сироп по листочку, струшуючи зайву воду.
Сироп із желатином ввести в яблучне пюре, додати ваніль і перемішати. Дати трохи охолонути і збити міксером. Готовий мус розкласти по креманках, охолодити та прикрасити м'ятою.
Також ми писали про обсмажені яблука — десерт нашвидкуруч.