Яблучні деруни (оладки) готуються за тим же принципом, що й картопляні. Це швидкий рецепт зі смачним результатом. Вони смакують і гарячими, і холодними, і з медом, і без.
Інгредієнти (на 7 дерунів):
середні яблука — 2 шт.;
яйце — 1 шт.;
цукор (якщо яблука солодкі, то можна обійтися і без нього) — 1 ст. л.;
борошно — 3 ст. л.;
кориця — за смаком;
олія для обсмажування.
Приготування.
Яблука очистити від серцевини та шкірки. Натерти на тертці. Додати яйце, цукор, борошно та корицю. Добре перемішати.
Випікати на розігрітій сковороді під кришкою до рум'яної скоринки.
Також ми наводили схожий рецепт яблучних оладок — швидко і смачно.