Догори
Дати відгук

Вживання цих продуктів запобігає слабкості у літньому віці

Рослинні сполуки в яблуках та ожині можуть запобігти слабкості.

1 хв на прочитання05 Липня 2023, 06:50
Поділитись:

Стара думка про те, що одне яблуко на день приносить колосальну користь може виявитись правдою. Нове дослідження показало, що певні фрукти можуть допомогти людям стати не такими слабкими.

Розлад, відомий як слабкість літніх, може підвищити ризик падінь, переломів, інвалідності, госпіталізації і навіть смертності. Не хвилюйтеся, якщо ви не любите яблука, тому що ожина також може протягнути вам руку допомоги. Обидва ці фрукти містять флаванол, рослинне з'єднання, яке може знизити шанси потрапити до числа 10-15 відсотків літніх людей, які страждають на цей синдром.

Ключовим флаванолом, який може допомогти у боротьбі зі слабкістю, є кверцетин, який є гіркою на смак сполукою, що міститься у фруктах, овочах, листі, насінні, червоній цибулі, зернах, капусті та інших харчових добавках.

Дослідження ставить під сумнів основну дієтичну рекомендацію щодо запобігання слабкості, що полягає переважно у збільшенні споживання білка. Хоча отримання достатньої кількості білка має вирішальне значення, особливо з віком, флаваноли також можуть допомогти.

Результати показують, що кожні 10 мг підвищеного споживання флаванолів щодня ймовірність слабкості знижувалася на 20 відсотків. Люди можуть легко споживати 10 мг флаванолів на день, оскільки в одному яблуку середнього розміру міститься близько 10 мг флаванолів.

Зокрема, більш високе споживання кверцетину було флавоноїдом, який мав найсильніший зв'язок із профілактикою слабкості.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я