Вживання цієї каші є профілактикою розвитку діабету
Оскільки епідемія ожиріння швидко поширюється, то збільшується й кількість діабетиків.
Щороку мільйони людей починають хворіти на діабет другого типу. Ця хвороба пов’язана з низькою фізичною активністю й ожирінням. Оскільки епідемія ожиріння швидко поширюється, то збільшується й кількість діабетиків. Одночасно зростає й кількість тих, у кого фіксується переддіабет, тобто стійко підвищений рівень цукру у крові, який, однак, поки не дає змоги говорити про повноцінний метаболічний розлад.
І ось вчені провели метааналіз 65 досліджень, який показав, що щоденне вживання проса або пшона дозволяє взяти під контроль рівень цукру у крові. Якщо діабетики регулярно вживали просо, то у них показники глюкози падали на 12–15 % натщесерце або після їжі. Через деякий час рівень цукру у крові в таких людей опускався до переддіабетичних показників.
А ось у людей із переддіабетом просо дало змогу знизити показники глюкози у крові на 17 %, тим самим нормалізувавши стан. Отже, пшоно покращує глікемічну реакцію організму. Ось чому цей продукт обов’язково має бути у щоденному раціоні тих, хто належить до групи ризику через можливість розвитку діабету.
Варто зауважити, що стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас щодо стану здоров’я.
Варто знати, які симптоми вказують на дефіцит вітаміну D.