Вишневе варення з ваніллю та кардамоном: вишукане поєднання

1 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Theflourhandprint.com

Рецепт, що перетворить класичне варення на справжній кулінарний шедевр.

Це варення здивує вас своїм глибоким, багатогранним смаком. Ваніль підкреслює солодкість, а кардамон додає ледь помітної пряної нотки.

Інгредієнти.

свіжа вишня — 1 кг;

цукор — 800 г;

кардамон — 3-4 коробочки;

ванільний екстракт — 1 ч. л. (або ванільний цукор — 10 г).

Приготування.

Вишню ретельно помити, видалити кісточки. Засипати цукром і залишити на 3-4 години, щоб вона пустила сік.

Поставити каструлю на повільний вогонь. Додати злегка розчавлені коробочки кардамону. Довести до кипіння, періодично помішуючи та знімаючи піну.

Варити варення 20-30 хвилин, до бажаної консистенції. За 5 хвилин до готовності вийняти коробочки кардамону та додати ванільний екстракт.

Гаряче варення розлити по стерилізованих банках і закрити кришками.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: