Догори
Дати відгук

Вимагаємо припинити медичну диктатуру: пікет біля МОЗ (фото)

1 хв на прочитання03 Липня 2020, 14:18
Тут і далі фото ubr.ua Тут і далі фото ubr.ua
Поділитись:

Біля МОЗ приблизно 100 осіб організували акцію проти вакцинації під назвою «За родину! За права дитини! Проти медичної тиранії».

Протестувальники стоять із плакатами «Вимагаємо припинити медичну диктатуру», «Конституція — вищий закон», «Вигнати дитину зі школи — це буллінг», «Здоров’я не впроваджується насильством і шантажем», «Не допускати дітей до садочків та школи — службовий злочин» та іншими.

 
 

Як передає  ubr.ua,   причиною протесту став законопроєкт № 3625, яким планується позбавити батьків права на відмову від медичного втручання щодо їхніх дітей.

У порівняльній записці до згаданого законопроєкту говориться, що якщо законний представник малолітнього пацієнта відмовляється від медичного втручання за наявності ознак прямої загрози життю пацієнта, для порятунку та збереження його життя рішення про таке втручання може бути прийнято комісією лікарів.

Також таке рішення може прийняти консиліум лікарів у закладі охорони здоров’я, який забезпечує медичне обслуговування пацієнта. У разі неможливості скликання консиліуму рішення про медичне втручання приймається лікарем, який надає медичну допомогу.

Нагадаємо, що акції протесту на захист свободи вибору у питаннях щеплень пройшли в декількох регіонах України.

Як писав GreenPost МОЗ хоче заборонити нещепленим відвідувати заклади навчання, оздоровлення чи відпочинку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.