Догори
Дати відгук

«Викладачка балету сказала, що видрі потрібно трохи підтягнути животик»: хто переміг на фотоконкурсі найсмішніших диких тварин

Організатори конкурсу The Comedy Wildlife Photography Awards назвали переможців.

3 хв на прочитання03 Грудня 2023, 11:22
«Суперечка». Фото: Jacek Stankiewicz/Comedy Wildlife Photography Awards 2023 «Суперечка». Фото: Jacek Stankiewicz/Comedy Wildlife Photography Awards 2023
Поділитись:

У жовтні з'явився шорт-лист номінантів на найсмішнішу фотографію мешканців дикої природи, яку щороку обирають на конкурсі The Comedy Wildlife Photography Awards. Зараз організатори назвали переможців. «Дзеркало» показує, хто виграв.

Переможцем конкурсу став австралієць Джейсон Мур, який сфотографував кумедного кенгуру для знімку «Повітряна гітара Ру». Це фото виграло і в категорії мешканців суші. Організатори розповіли, що воно дуже сподобалося глядачам.

Конкурс фотографії The Comedy Wildlife Photography Awards
«Повітряна гітара Ру». Фото: Jason Moore\Comedy Wildlife Photography Awards 2023

Як розповів автор, йому вдалося зробити фото, коли він проїжджав повз зграї сірих кенгуру у відкритому полі, посипаному квітами. З собою він мав фотоапарат, тому зупинився і вирішив зробити кілька кадрів, а потім помітив, як один із кенгуру став у кумедну позу.

«Мені здалося, він тренується грати на своїй повітряній гітарі», — розповів Мур.

Смугаста чапля, яка смішно падала у воду і потрапила до кадру Вітторіо Річчі з Італії, принесла йому перемогу в категорії «повітря». Розповідаючи про знімок, автор назвав падіння чаплі «незвичайним і майже жалюгідним кінцем заздалегідь підготовленого ідеального моменту для успішної риболовлі».

Конкурс фотографії The Comedy Wildlife Photography Awards
«Несподіваний стрибок». Фото: Vittorio Ricci\Comedy Wildlife Photography Awards 2023

Оттер Квек із Сінгапуру виграв у категорії «під водою» з видрою-балериною.

«Видра стрибала, намагаючись ухопитися за нависаюче листя, і під час незвичайного приземлення опинилася в позі Арабеск», — розповів він і поділився, що показав знімок викладачці балету, і та сказала, що «видрі потрібно трохи підтягнути животик».

Конкурс фотографії The Comedy Wildlife Photography Awards
«Видра-балерина». Сінгапур. Фото: Otter Kwek/Comedy Wildlife Photography Awards 2023

Премію «інтернет-портфоліо» отримала Тімеа Амбрус за колекцію з чотирьох зображень, на яких показала вибрики ховраха.

«Він підстрибнув так, ніби вмів літати. На жаль, він не має крил. На його подив, він упав назад на землю», — описала знімок Амбрус.

Конкурс фотографії The Comedy Wildlife Photography Awards
«Я нарешті навчився літати — чи ні». Фото: Timea Ambrus/Comedy Wildlife Photography Awards 2023

Відеопремію вручили Лілі Бернау за фільм «Занадто холодно» про пінгвіна, юріорську премію — молодому польському фотографу Яцеку Станкевичу за вдалий кадр зеленяків під назвою «Суперечка» — за цей же знімок проголосували користувачі, він переміг у номінації «Вибір року».

Конкурс фотографії The Comedy Wildlife Photography Awards
«Суперечка». Фото: Jacek Stankiewicz/Comedy Wildlife Photography Awards 2023

«Цю сцену я застав під час спостереження за птахами у Біловезькій пущі. Молодий зеленяк уже був нагодований батьками. Проте іноді птахи ніби сварилися», — розповів Станкевич. Він показував знімок друзям, і вони інтерпретували цю сцену подвійно. Одні вирішили, що на ній «маленька неслухняна дитина сперечається з батьком», інші вважають, що «дитина повідомляє батька, що її брат зробив щось не так».

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.