Цей рецепт яблучного джему перевірений часом. Джем стабільно виходить густим, ніжним, ароматним, солодким і дуже смачним. Його і на булочку намастити можна, і як начинка для будь-якого пирога — саме те! Банки можуть спокійно зберігатися 2-3 роки (якщо до цього часу, звичайно, залишиться).
Інгредієнти:
нарізані й очищені яблука — 1 кг;
цукор — 700 г;
цедра лимона чи апельсина або паличка кориці — за бажанням.
Приготування.
Яблука потрібно промити, видалити середину. Натерти на великій тертці і перекласти в таз для варіння.
Додати цукор і за бажанням цедру лимона чи апельсина або паличку кориці — буде ще смачніше.
Поставити на вогонь і варити 50-60 хв, помішуючи.
Джем розкласти по стерильних банках, закрутити й закутати до повного остигання.
Найсмачнішим джем готовий! Його можна зберігати за кімнатної температури в коморі.
Також ми писали про сухе варення з яблук — простий, смачний і бюджетний рецепт.