- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Сухе варення з яблук — простий, смачний і бюджетний рецепт
Сухе варення з яблук — простий, смачний і бюджетний рецепт
Його можна вживати і як десерт до чаю.
Для приготування сухого варення краще взяти солодкі або кисло-солодкі (не ранні, краще злегка недозрілі).
Інгредієнти:
яблука — 1 кг;
цукор — 300 г;
кориця — 1 ст. л.;
лимонна кислота — 1 ч. л.
Приготування.
Яблука помити, за бажанням почистити від шкірки і порізати тонкими скибочками. Щільно покласти на деко, зверху присипати цукром, корицею і лимонною кислотою. Прибрати яблука в розігріту до 200 °С духовку на 25 хвилин.
Потім перекласти яблука на пергамент, злегка присипати цукром, залишити сушитися на 2-3 дні при кімнатній температурі.
Через вказаний час десерт із яблук готовий, можна подавати сухе варення до чаю.
Готові ароматні часточки зберігати в сухому місці за кімнатної температури, у пластикових або скляних банках.
Також ми розповідали про гарбуз, як ананас — незвичайну страву на зиму.