Догори
Дати відгук

Сухе варення з яблук — простий, смачний і бюджетний рецепт

Його можна вживати і як десерт до чаю.

1 хв на прочитання23 Жовтня 2022, 10:28
Поділитись:

Для приготування сухого варення краще взяти солодкі або кисло-солодкі (не ранні, краще злегка недозрілі).

Інгредієнти:

яблука — 1 кг;

цукор — 300 г;

кориця — 1 ст. л.;

лимонна кислота — 1 ч. л.

Приготування.

Яблука помити, за бажанням почистити від шкірки і порізати тонкими скибочками. Щільно покласти на деко, зверху присипати цукром, корицею і лимонною кислотою. Прибрати яблука в розігріту до 200 °С духовку на 25 хвилин.

Потім перекласти яблука на пергамент, злегка присипати цукром, залишити сушитися на 2-3 дні при кімнатній температурі.

Через вказаний час десерт із яблук готовий, можна подавати сухе варення до чаю.

Готові ароматні часточки зберігати в сухому місці за кімнатної температури, у пластикових або скляних банках.

Також ми розповідали про гарбуз, як ананас — незвичайну страву на зиму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.