Догори
Дати відгук

Всесвітній день прибирання: українці масово долучаються до очищення довкілля

Одним з перших до Всесвітнього дня прибирання долучився Шацький національний парк.

1 хв на прочитання13 Вересня 2024, 14:27
ФОТО: Шацький національний парк, акція з нагоди Всесвітнього дня прибирання / Міндовкілля ФОТО: Шацький національний парк, акція з нагоди Всесвітнього дня прибирання / Міндовкілля
Поділитись:

Працівники Шацького нацпарку разом із місцевими жителями, медіа та студентами Шацького фахового лісового коледжу провели толоку з нагоди Всесвітнього дня прибирання. Про це повідоили у Міндовкілля.

Спільними зусиллями вони очистили береги чотирьох озер, лісові стежки та місця відпочинку від сміття. Учасники зібрали понад сотню мішків сміття, до яких потрапили пластикові пляшки, папір, скло та інші відходи.

Організатори заходу наголошують, що навіть у складних умовах можна робити вагомий внесок у збереження довкілля. Спільна робота продемонструвала: навіть найменші зусилля кожного учасника можуть принести результати.

Нагадаємо, з 2024 року Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» офіційно оголошений Днем ООН і відзначатиметься щороку 20 вересня. Він доданий до календаря міжнародних днів і тижнів, що підкреслює його значення у боротьбі з твердими побутовими відходами та сприянні сталому розвитку. Цьогоріч захід відбудеться під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!», охопивши 24 регіони нашої країни. Тому 20 вересня Україна, разом із 90 мільйонами учасників з 211 країн світу, долучиться до цього глобального руху.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко