Догори
Дати відгук

Восьмимісячна дівчинка з Таврійська отримала укол, який коштує 2,5 млн доларів

За здоров'я дитити боролися тисячі людей, які допомагали збирати величезну суму коштів.

1 хв на прочитання16 Лютого 2021, 23:17
Завдяки  благодійним зборам дівчинка  отримала укол препарату Zolgensma вартістю майже 2,5 млн доларів. Фото:Суспільне Завдяки  благодійним зборам дівчинка  отримала укол препарату Zolgensma вартістю майже 2,5 млн доларів. Фото:Суспільне
Поділитись:

Гуртом і батька добре  бити - є така народна мудрість. Ці слова підтверджує величезна перемога у порятунку маленької Марійки  Сахно з Таврійська Каховського району Херсонщини. За здоров'я дитити боролися тисячі людей, які допомагали збирати величезну суму коштів.

Завдяки  благодійним зборам дівчинка  отримала укол препарату Zolgensma вартістю майже 2,5 млн доларів.

Про це у Facebook повідомила мати дівчинки Дар’я Сахно.

"Найзаповітніше бажання багатьох людей здійснилось, Маша об'єднала тисячі добрих сердець, і це факт! І тисячі небайдужих людей чекали заповітні слова: Маша отримала свій укол. Вона отримала шанс на життя без апаратів. Маша отримала шанс побачити море або навіть океан, вона отримала шанс побачити наступну зиму і торкнутися снігу руками, Маша буде жити, Маша буде дихати, і я вірю, що Маша буде ходити!", - написала мати дівчинки.

Нагадаємо, народилася Марійка Сахно разом із братиком 16 червня 2020 року. Через місяць у дівчинки почали слабшати м’язи, на це звернула увагу лікарка під час планового огляду.

Після аналізів з’ясували, що у Марійки спінально-м’язова атрофія першого ступеню. Врятувати дівчинку може тільки укол Zolgensma, який коштує 2,5 млн доларів.

Збір коштів на лікування дитини родина почала 20 серпня. Спершу через соцмережі. Потім долучився благодійний фонд. Станом на 29 грудня було зібрано понад 2 млн доларів, що склало 98% від необхідної суми. Збір був закритий 31 грудня. 

Тим часом у Маріупольській школі працює "Соляна печера" (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.