Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Вміє злитись і навіть витирати плями: у Китаї показали першу у світі «дитину» зі штучним інтелектом

Вміє злитись і навіть витирати плями: у Китаї показали першу у світі «дитину» зі штучним інтелектом

«Наукова фантастика стала реальністю».

1 хв на прочитання09 Лютого 2024, 11:16
Дослідник із Пекінського інституту загального штучного інтелекту пояснює, як взаємодіяти з Тонг Тонгом на виставці Frontiers of General Artificial Intelligence Technology Exhibition у Пекіні наприкінці січня. Фото: bjd.com Дослідник із Пекінського інституту загального штучного інтелекту пояснює, як взаємодіяти з Тонг Тонгом на виставці Frontiers of General Artificial Intelligence Technology Exhibition у Пекіні наприкінці січня. Фото: bjd.com
Поділитись:

Китайські розробники представили дівчинку зі штучним інтелектом на Міжнародній виставці технологій штучного інтелекту, яка проходила у Пекіні 28-29 січня під егідою Пекінського інституту загального штучного інтелекту (BIGAI). Про це повідомляє South China Morning Post.

Віртуальну дитину назвали Тонг Тонг — «маленька дівчинка». Тонг Тонг може відчувати радість, гнів і смуток. Вона демонструє поведінку та здібності три-чотирирічної дитини.

«Тонг Тонг має розум і прагне зрозуміти здоровий глузд, якого навчили її люди. Вона відрізняє добро від зла, висловлює своє ставлення до різних ситуацій», — йдеться в описі.

Цей об'єкт ШІ здатний до самонавчання — в процесі дослідження простору та спілкування з людьми він може постійно вдосконалювати свої навички. Тонг Тонг здатна не тільки виконувати набір завдань, а й самостійно ставити собі нові — наприклад, прибирати в кімнаті, витирати плями тощо. Цим Тонг Тонг відрізняється від решти моделей штучного інтелекту.

Віртуальну дитину планують використовувати у сферах освіти та розваг.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.