Чи можна приготувати повноцінний обід або вечерю швидко й при цьому нічого не варити та не тушкувати? В голові різні варіанти, ми вже ділимося досвідом. Якщо ви звикли до солодкої вівсянки, пропонуємо розширити ваші гастрономічні уявлення. Поєднайте її з квашеною капустою та заправте запашною олією. Вівсянку ми варити не будемо, а запаримо. Вас очікує щось неймовірно смачне. Нумо готувати! Смакуватиме вівсянка з квашеною капустою як самостійна страва з хлібом та печінковим паштетом чи гарнір до м’яса та риби.
Для приготування використовуйте вівсяні пластівці. Чим дрібніші, тим швидше запаряться. Пропорції рідини вказані на пакованні, але зазвичай це 1:2. Квашену капусту беріть з морквою, щоб урізноманітнити смак та текстури страви й отримати більше вітамінів.
Олію використовуйте нерафіновану соняшникову. Вона має насичений аромат, який збагатить вівсянку.
200 г вівсяних пластівців
100 г квашеної капусти з морквою
2 ст. л. ароматної олії
400 мл води
сіль до смаку
КРОК 1
Всипте 400 г вівсяних пластівців в глибоку миску та залийте гарячою водою із термопоту. Накрийте тарілкою та залиште на 5-10 хвилин запарюватися. Час залежатиме від розміру пластівців. Вони мають увібрати всю воду та стати м’якими.
КРОК 2
Потім додайте 100 г квашеної капусти та влийте 2 ст. л. ароматної олії. Перемішайте та спробуйте.
КРОК 3
Якщо потрібно, посоліть та одразу подавайте до столу. Тепленька і корисна страва допоможе швидко нагодувати усю сім'ю, коли нема часу чи от прямо зараз відключили електрику.
Готувати – це просто!