Догори
Дати відгук

Вівсянка із квашеною капустою від Євгена Клопотенка

Для приготування використовуйте вівсяні пластівці.

2 хв на прочитання16 Січня 2023, 12:00
Поділитись:

Чи можна приготувати повноцінний обід або вечерю швидко й при цьому нічого не варити та не тушкувати? В голові різні варіанти, ми вже ділимося досвідом. Якщо ви звикли до солодкої вівсянки, пропонуємо розширити ваші гастрономічні уявлення. Поєднайте її з квашеною капустою та заправте запашною олією. Вівсянку ми варити не будемо, а запаримо. Вас очікує щось неймовірно смачне. Нумо готувати! Смакуватиме вівсянка з квашеною капустою як самостійна страва з хлібом та печінковим паштетом чи гарнір до м’яса та риби.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ВІВСЯНКИ З КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ

Для приготування використовуйте вівсяні пластівці. Чим дрібніші, тим швидше запаряться. Пропорції рідини вказані на пакованні, але зазвичай це 1:2. Квашену капусту беріть з морквою, щоб урізноманітнити смак та текстури страви й отримати більше вітамінів.

Олію використовуйте нерафіновану соняшникову. Вона має насичений аромат, який збагатить вівсянку.

ІНГРЕДІЄНТИ

200 г вівсяних пластівців 

100 г квашеної капусти з морквою  

2 ст. л. ароматної олії 

400 мл води 

сіль до смаку

ВІВСЯНКА З КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Всипте 400 г вівсяних пластівців в глибоку миску та залийте гарячою водою із термопоту. Накрийте тарілкою та залиште на 5-10 хвилин запарюватися. Час залежатиме від розміру пластівців. Вони мають увібрати всю воду та стати м’якими.

 КРОК 2

Потім додайте 100 г квашеної капусти та влийте 2 ст. л. ароматної олії. Перемішайте та спробуйте.

 КРОК 3

Якщо потрібно, посоліть та одразу подавайте до столу. Тепленька і корисна страва допоможе швидко нагодувати усю сім'ю, коли нема часу чи от прямо зараз відключили електрику.

Готувати – це просто!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання46 хвилин тому
Експорт молочних товарів в ЄС
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитаннягодина тому
Відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання2 години тому
Салат із курячим філе
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання7 годин тому
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитання8 годин тому
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання11 годин тому
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання13 годин тому
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання21 година тому
Більше з GreenPost
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання2 години тому
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання3 години тому
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
1 хв на прочитання4 години тому
Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання5 годин тому
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання6 годин тому
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитання9 годин тому
Хвороба, що поширюється світом: сьогодні Всесвітній день боротьби проти малярії
2 хв на прочитання9 годин тому
Україну накрили «піщані» дощі: чи несуть вони загрозу
1 хв на прочитання10 годин тому