Навіть звичайну вівсяну кашу можна приготувати незвичайним способом — наприклад, додавши твердий сир і зелену цибулю.
Сир використовуйте напівтвердих сортів. Замість моцарели, яка чудово плавиться при тепловій обробці, можна взяти сулугуні, а також чудово підійде пармезан. Зелену цибулю (його білу частину) можна замінити цибулею-пореєм. Вівсяні пластівці найкраще використовувати швидкого приготування, які варяться приблизно 10 хвилин.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні — 40 г;
сир моцарела — 40 г;
цибуля зелена — 10 г;
орегано сушений — 0,25 ч. ложки;
олія — 10 мл;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
У сотейнику закип'ятити воду (160 мл). У киплячу воду всипати вівсяні пластівці. Помішуючи, довести до кипіння. Варити 8-10 хвилин на маленькому вогні, помішуючи.
Дрібно нарізати зелену цибулю (окремо білу та зелену частину).
Розігріти сковороду з олією і викласти туди білу частину зеленої цибулі. Всипати сушений орегано. Обсмажити на помірному вогні, помішуючи, 3-4 хвилини.
Вівсяну кашу до смаку підсолити і поперчити, перемішати і вимкнути вогонь.
Готова вівсяна каша має вийти середньої густоти.
До вівсяної каші додати обсмажену зелену цибулю і перемішати.
Моцарелу натерти на великій тертці. Близько 10 г залишити для подачі, решту сиру додати до каші і добре перемішати. Накрити кришкою та залишити на 4-5 хвилин.
За цей час уся сирна стружка добре розплавиться, а каша насититься цибульним ароматом.
Вівсяна каша з сиром та цибулею готова. Її можна подавати до столу, посипавши кришеною зеленою цибулею.
Більше новин читайте на GreenPost.