Догори
Дати відгук

Вірус нікуди не зникне, люди будуть хворіти - головний лікар Олександрівської лікарні

Ми готуємося до другої хвилі захворювання. Вона буде, можливо, агресивніше, ніж те, що ми вже пережили

2 хв на прочитання21 Липня 2020, 16:45
Фото: Центр громадського здоров’я МОЗ України Фото: Центр громадського здоров’я МОЗ України
Поділитись:

З того, що на сьогоднішній день відомо про вірус, можу сказати – карантин, якщо і закінчиться або його якимось чином зупинять, то вірус нікуди не зникне. Люди будуть хворіти. Про це сказала  segodnya.ua в ексклюзивному інтерв'ю   головний лікар  Олександрівської лікарні Людмила Антоненко.

"Складно давати такі прогнози. Можу навести приклад по Олександрівській клінічній лікарні. Минулого тижня до нас надходило в добу 3-5-7 пацієнтів. А на цьому тижні – 10-13-16. Тобто не можна сказати, що настало зменшення інфікування. Тим більше що ми спостерігаємо, як все масово поїхали на відпочинок до моря з нагоди Дня Конституції. І ми знаємо, що відбувалося в Одесі – натовпу без масок , без дотримання безпечної дистанції", -  зауважила медик.

На її переконання через два-три тижні в Україні буде збільшення інфікованих. Адже щось схоже відбувалося і  на Великдень.

"Ми повинні розуміти і бути готові до того, що з часом до короновірусу приєднаються ще й інші сезонні простудні інфекції. Тоді ситуація може стати дуже серйозною",  - зазначила Антоненко.

Відповідаючи на питання щодо другої хвилі коронавірусу, Людмила Антоненко сказала, що всі прогнози, які дають зараз фахівці-вірусологи та епідеміологи, говорять про те, що друга хвиля можлива восени.

"Особливо складно буде, коли до нас прийде грип, і ніхто не знає, яким саме він буде і яка буде ситуація. Можливо, якась інфекція витіснить іншу. Але це поки лише роздуми ... Ми готуємося до другої хвилі захворювання. Вона буде, можливо, агресивніше, ніж те, що ми вже пережили", - вважає лікарка.

Як відомо, станом на 21 липня в Україні зареєстровано 60 166 випадків інфікування  COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я