Догори
Дати відгук

Відсвяткували: великоднє скупчення людей у церквах може призвести до спалаху COVID-19 уже за тиждень

На Великдень близько 130 тис. українців відвідували храми

2 хв на прочитання20 Квітня 2020, 22:39
Великоднє богослужіння у Святогірській Лаврі. Скріншот Texty.org.ua Великоднє богослужіння у Святогірській Лаврі. Скріншот Texty.org.ua
Поділитись:

Відкриті церкви на Великдень та скупчення великої кількості людей у багатьох з них може призвести до того, що уже за 5-10 днів Україну чекає спалах захворювання на коронавірус. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомила заступниця Міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

«На думку епідеміологів, і вже є досвід певний, на п'ятий-десятий день від такого масового скупчення людей в певних храмах, ми можемо очікувати зростання захворюваності. Так сталося і відбувається після Вербної неділі. На превеликий жаль, ми можемо очікувати таку загрозу і через тиждень практично», - повідомила вона.

Тому, зауважила чиновниця, через спалах захворювання, пов'язаний з Великоднем, карантин може бути продовжено.

«На жаль, недотримання карантину може вплинути на його продовження. Тому що ми всі чітко розуміємо, що те, що Україна ввела карантин дуже швидко, і досить жорсткі заходи карантину дозволяють зробити зростання захворюваності не піковим, а таким досить пологим… І кожен з нас повинен розуміти, що якщо ми дотримуємося рекомендацій карантину, а це не вигадка, це доведено науковими дослідженнями, ми зможемо зберегти систему охорони здоров'я, ми зможемо зберегти медиків і найголовніше - врятувати життя тисяч наших громадян», - додала вона.

Нагадаємо, нещодавно головний санітарний лікар України і заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розпорядився повторно закрити сільськогосподарські ринки, оскільки там порушуються умови карантину. Водночас про закриття церков не йшлося. При цьому чимало священнослужителів перед Великоднем заявили, що храми працюватимуть у штатному режимі. Тому на Великдень у багатьох церквах по всій країні були великі скупчення людей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.