Догори
Дати відгук

Відомий шеф-кухар Клопотенко назвав секрет ідеального варення

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як правильно варити варення і конфітюри на зиму.

1 хв на прочитання12 Жовтня 2023, 20:30
Поділитись:

Щедрий урожай фруктів завжди хочеться зберегти для холодних осінніх та зимових днів. А що може бути краще, ніж баночка улюбленого варення із чашкою гарячого чаю?  

До того ж, домашні заготівлі лише здаються складним процесом. Насправді все неймовірно просто!

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як правильно варити варення і конфітюри на зиму.

У чому секрет ідеального варення?

  • Варити варення або конфітюр краще недовго, достатньо 10 хвилин на маленькому вогні. Але якщо ви хочете отримати густе варення, час варіння потрібно збільшити.

  • Щоб перевірити густину варення, покладіть тарілку в морозилку на 15 хвилин, а потім капніть на неї гарячим варенням і нахиліть. В’язкість варення на крижаній тарілці буде така сама, як і в готовому холодному продукті.

  • На 1 кг ягід рекомендується брати 500 г цукру. У випадку з кислими ягодами, такими як вишня, ви можете збільшити кількість цукру до 600 г, але не більше.

  • Щоб варення мало однорідну текстуру та колір, потрібно зняти пінку. Якщо залишити її, то варення буде з білими розводами, особливо добре їх видно на абрикосовому, персиковому або полуничному варенні. Також піна може призвести до появи плісняви у процесі зберігання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання2 години тому
Вирощуємо цибулю правильно: секрети щедрого врожаю. Фото ілюстративне
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитання34 хвилини тому
Зображення згенеровано ШІ
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Рixabay
Достатньо, аби забезпечити домогосподарства на 3,5 роки: Туреччина виявила нові запаси газу в Чорному морі
1 хв на прочитання9 годин тому
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 19 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора