Догори
Дати відгук

Відомий шеф-кухар Клопотенко назвав секрет ідеального варення

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як правильно варити варення і конфітюри на зиму.

1 хв на прочитання12 Жовтня 2023, 20:30
Поділитись:

Щедрий урожай фруктів завжди хочеться зберегти для холодних осінніх та зимових днів. А що може бути краще, ніж баночка улюбленого варення із чашкою гарячого чаю?  

До того ж, домашні заготівлі лише здаються складним процесом. Насправді все неймовірно просто!

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як правильно варити варення і конфітюри на зиму.

У чому секрет ідеального варення?

  • Варити варення або конфітюр краще недовго, достатньо 10 хвилин на маленькому вогні. Але якщо ви хочете отримати густе варення, час варіння потрібно збільшити.

  • Щоб перевірити густину варення, покладіть тарілку в морозилку на 15 хвилин, а потім капніть на неї гарячим варенням і нахиліть. В’язкість варення на крижаній тарілці буде така сама, як і в готовому холодному продукті.

  • На 1 кг ягід рекомендується брати 500 г цукру. У випадку з кислими ягодами, такими як вишня, ви можете збільшити кількість цукру до 600 г, але не більше.

  • Щоб варення мало однорідну текстуру та колір, потрібно зняти пінку. Якщо залишити її, то варення буде з білими розводами, особливо добре їх видно на абрикосовому, персиковому або полуничному варенні. Також піна може призвести до появи плісняви у процесі зберігання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Концесія в порту Чорноморськ: розпочато конкурс на 40 років
Мінрозвитку оголосило конкурс на концесію двох терміналів
1 хв на прочитаннягодина тому
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
11 хв на прочитання2 години тому
Атака на порт Південний призвела до виливу олії.
Фото: Balinskyy Vladislav
Екологічна НП в Чорному морі: узбережжя пляжів Одещини вкрите масляними плямами
2 хв на прочитання3 години тому
У Черкасах уперше імплантували індивідуальний стент-графт при дисекції аортиУ Черкасах уперше імплантували індивідуальний стент-графт при дисекції аорти
Кардіохірурги Черкас уперше в області застосували індивідуальний стент-графт
1 хв на прочитання5 годин тому
На Черкащині під охорону взяли майже 10 гектарів земель із червонокнижним шафраном
1 хв на прочитання6 годин тому
Промислове рибальство переходить у "цифру": Кабмін спростив процедуру декларування
1 хв на прочитанняВчора
Вакцинація проти ВПЛ: чому однієї дози достатньо для пожиттєвого імунітету
2 хв на прочитанняВчора
Кабмін дозволив передавати енергообладнання без аукціонів
1 хв на прочитанняВчора