Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Відкидаючи угоду про вільну торгівлю, фермери під час протестів у Брюсселі знесли статую XIX ст.

Відкидаючи угоду про вільну торгівлю, фермери під час протестів у Брюсселі знесли статую XIX ст.

Протестувальники заявляють, що захоплення складів і доріг триватимуть і надалі.

1 хв на прочитання02 Лютого 2024, 12:46
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Поділитись:

Фермери-протестувальники у Брюсселі знесли статую XIX ст. у центрі міста, повідомляє бельгійське видання Le Soir.

У повідомленні йдеться, що трактори заблокували кілька виїздів із Брюсселя після протесту біля воріт Європейського кварталу. Щонайменше 1300 тракторів із Бельгії та з-за кордону нарахувала поліцейська зона Брюссель-Столиця/Іксель в Європейському кварталі та навколо нього.

Протестувальники заявляють, що захоплення складів і доріг триватимуть і надалі.

Демонстранти, серед яких була більшість бельгійців, а також французи й італійці, зібралися поблизу Європейського парламенту. Відбулося кілька сутичок із поліцією, оскільки деякі протестувальники намагалися прорватися через загородження й кидали в поліцейських яйця та петарди. Поліція відповіла сльозогінним газом і пожежними шлангами. Також протестувальники розпалили багаття, висипали гній на дорогу та демонтували пам'ятник, що стояв у центрі площі. Скульптура робітника була частиною пам'ятника бельгійсько-британському промисловцю Джону Кокеріллу. Її встановили у 1872 році. Учасники протестів скинули її з постаменту до розведеного ними багаття з автомобільних покришок.

Фермери відкидають угоди про вільну торгівлю, такі як МЕРКОСУР, вимагають спрощення адміністративних процедур, засуджують «незрозумілі» європейські стандарти і вимагають «справедливої ціни» на продукцію, що продається агропромисловості.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.