Догори
Дати відгук

Відбивні з баклажанів: готуються дуже просто, а смак виходить бездоганним

Відбивні з баклажанів виходять дуже смачними, ніжними і соковитими.

1 хв на прочитання28 Вересня 2023, 11:50
Поділитись:

Баклажани – універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч страв. Їх маринують, консервують, роблять рулетики, різні запіканти та просто смажать у клярі. Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий рецепт з баклажанів, який прийдеться до смаку і дорослим і дітям. На смак вони навіть чимось нагадують гриби і одразу незрозуміло, з чого ця страва зроблена.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт (500 г);
  • часник – 3 зуб;
  • борошно – 100 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще використовувати товстенькі, не довгі баклажани. Їх миємо, відрізаємо кінчики і очищаємо від шкірки. Баклажани нарізаємо вздовж товщиною приблизно 1 см.

Далі пласти баклажанів злегка відбиваємо молотком для відбивних.

Відбиті баклажани з двох боків солимо, перчимо і змащуємо пропущеним через прес часником. Залишаємо баклажани маринуватися на 10 хвилин.

В цей час підготуємо кляр. В окрему миску насипаємо борошно і відставляємо. В іншу миску вбиваємо яйця, додаємо трохи солі і перемішуємо до однорідності.

Пательню ставимо на вогонь, наливаємо невелику кількість олії і ставимо розігріватися. Беремо шматочок баклажану і паніруємо з обох боків спочатку у борошні, потім у яйці.

Обсмажуємо баклажани на середньому вогні з обох боків. Обсмажені відбивні викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Страва готова. Подавайте такі баклажани до гарнірів з картоплі, чи рису. Також такі баклажани можна подавати, як окрему страву разом з овочевими салатами.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost