Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Нові-старі кадри. Скандальний екскерівник Держекоінспекції претендує на високу посаду в одному з міністерств

Нові-старі кадри. Скандальний екскерівник Держекоінспекції претендує на високу посаду в одному з міністерств

Колишній скандальний в.о. голови Державної екологічної інспекції України Ігор Яковлєв претендує на посаду держсекретаря Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України

2 хв на прочитання04 Серпня 2020, 19:24
Фото - nabludatel.net Фото - nabludatel.net
Поділитись:

Ексочільник Держекоінспекції, 60-річний Ігор Яковлєв, якого за інформацією УНІАН підозрюють у заволодінні 15 млн грн, що були виділені на утилізацію небезпечних відходів, претендує на посаду державного секретаря. У зв'язку з цим колишній чиновник 2 серпня 2020 року оприлюднив податкову декларацію.

Нагадаємо, що з 19 квітня 2017 року по 14 серпня 2019 року Яковлєв виконував обов'язки голови Держекоінспекції України. З 18 січня 2017 року по 12 жовтня 2019 року був першим заступником голови цього ж відомства.

У червні 2018 року комісія з питань вищого корпусу державної служби відкрила дисциплінарне провадження щодо Яковлєва через порушення ним закону «Про державну службу».

14 серпня 2019 року Кабінет міністрів своїм розпорядженням № 631-р усунув Яковлєва від обов'язків першого заступника голови, в.о. голови Державної екологічної інспекції на час проведення службового розслідування.

12 вересня 2019 року співробітники СБУ та ДБР провели обшук в робочому кабінеті у Яковлєва та у нього вдома.

 
Згідно з інформацією у податковій декларації, Яковлєв володіє лише нематеріальними активами у вигляді двох електродних котлів, установок для очищення води й забрудненого повітря, а також котлів електродного трифазного для систем водяного опалення та електродного однофазного для систем водяного опалення. 

За минулий рік за основним місцем роботи він отримав 726,9 тис. грн заробітної плати. А також – подарунок від Профспілки працівників державних установ м.Києва у розмірі 1 тис. гривень.

Набагато більше, згідно з текстом декларації, має дружина Ігоря Яковлєва Ірина. Вона володіє квартирою в Херсоні площею 158,7 кв. м. Також вона — власниця квартири площею 87,3 кв. м у місті Козині Обухівського району Київської області. Їй також належить гідроцикл.

Окрім цього, жінка з 1998 року власниця приватного підприємства «Інтеграція». Як фізична особа-підприємець має 890 тис. грн грошових активів.

Попри це, Ірина Яковлєва має грошове зобов'язання перед Наталією Кулєшовою у розмірі 1 млн 100 тис. грн з них 400 тис. грн жінка вже сплатила.




У СБУ та ДБР наразі не коментують, чи було завершене розпочате у справі Ігоря Яковлєва розслідування. Попри це ексочільник Держекоінспекції уже претендує на нову посаду.

Пам'ятаєте, як нам усім обіцяли нові обличчя й анонсували посадки? Ну-ну. GreenPost буде стежити за цим можливим призначенням. Далі буде.

Нагадаємо, екоактивісти звинувачують заступника міністра захисту довкілля Руслана Стрільця у неефективному використанні коштів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання6 годин тому
Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання8 годин тому
Закон «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання9 годин тому
 Європарламент схвалив нові правила екодизайну
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитання11 годин тому
Україну накрили «піщані» дощі: чи несуть вони загрозу
1 хв на прочитання12 годин тому
25 квітня - Всесвітній день пінгвінів
2 хв на прочитання14 годин тому
Корисні поради , щоб кактуси на підвіконні рясно зацвіли
1 хв на прочитання16 годин тому
Рутарій — перетворення відходів на мистецтво природи (ФОТО)
1 хв на прочитання16 годин тому