Весняний зелений борщ зі щавлем і яйцями: рецепт спогаду з дитинства

1 хв на прочитання06 Травня 2023, 18:00

Цей смак поверне вас у безтурботні роки, коли мати чи бабуся готувала обід

Уже на столах почала з'являтися перша зелень, тому радимо спробувати зварити на обід смачний щавлевий борщ. Ця легка перша страва наситить вітамінами, приємно підбадьорить і додасть енергії на весь день. А готується зелений щавлевий борщ за запропонованим рецептом зовсім нескладно. У нашому рецепті використовується для бульйону телятина, однак ви беріть м'ясо, яке у вас є.

Інгредієнти на 2,5 літри:

Як приготувати зелений борщ зі щавлем:

  1. М'ясо треба промити, залити холодною водою. Довести до кипіння, у процесі знімати піну. Коли м'ясо буде готове, посолити бульйон та додати лаврове листя.
  2. Картоплю нарізати, додати до бульйону, варити до готовності
  3. Кріп, петрушку та зелену цибулю дрібно наріжте. Щавель – крупніше. Варені яйця варто дрібно нарізати.
  4. Ріпчасту цибулю нарізайте кубиками, обсмажте в суміші олії та вершкового масла до золотавості.
  5. Додайте томатну пасту, трохи бульйону, розмішайте. Готувати потрібно 8-10 хвилин на повільному вогні.
  6. Щойно звариться картопля, додайте щавель та засмажку.
  7. Після закипання додайте зелену цибулю, доведіть до кипіння, всипте кріп і петрушку, перемішайте. Доведіть до смаку сіллю та перцем.
  8. Далі треба додати яйця, не розмішуючи. Вимкнути вогонь, дати настоятися, перемішати та подавати зі сметаною.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: