Ольга Шевченко1 хв на прочитання06 Травня 2023, 18:00
Уже на столах почала з'являтися перша зелень, тому радимо спробувати зварити на обід смачний щавлевий борщ. Ця легка перша страва наситить вітамінами, приємно підбадьорить і додасть енергії на весь день. А готується зелений щавлевий борщ за запропонованим рецептом зовсім нескладно. У нашому рецепті використовується для бульйону телятина, однак ви беріть м'ясо, яке у вас є.
Інгредієнти на 2,5 літри:
- 800 г м'яса;
- 2-3 шт. картоплі;
- 50 мл олії;
- 50 г вершкового масла;
- цибуля;
- 2 пучки щавлю;
- кріп, петрушка, зелена цибуля;
- 4 ст. л. томатної пасти;
- 3 шт. лаврового листя;
- 6 шт. яєць;
- сіль перець.
Як приготувати зелений борщ зі щавлем:
- М'ясо треба промити, залити холодною водою. Довести до кипіння, у процесі знімати піну. Коли м'ясо буде готове, посолити бульйон та додати лаврове листя.
- Картоплю нарізати, додати до бульйону, варити до готовності
- Кріп, петрушку та зелену цибулю дрібно наріжте. Щавель – крупніше. Варені яйця варто дрібно нарізати.
- Ріпчасту цибулю нарізайте кубиками, обсмажте в суміші олії та вершкового масла до золотавості.
- Додайте томатну пасту, трохи бульйону, розмішайте. Готувати потрібно 8-10 хвилин на повільному вогні.
- Щойно звариться картопля, додайте щавель та засмажку.
- Після закипання додайте зелену цибулю, доведіть до кипіння, всипте кріп і петрушку, перемішайте. Доведіть до смаку сіллю та перцем.
- Далі треба додати яйця, не розмішуючи. Вимкнути вогонь, дати настоятися, перемішати та подавати зі сметаною.