- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2023
- Весняний зелений борщ зі щавлем і яйцями: рецепт спогаду з дитинства
Весняний зелений борщ зі щавлем і яйцями: рецепт спогаду з дитинства
Цей смак поверне вас у безтурботні роки, коли мати чи бабуся готувала обід

Уже на столах почала з'являтися перша зелень, тому радимо спробувати зварити на обід смачний щавлевий борщ. Ця легка перша страва наситить вітамінами, приємно підбадьорить і додасть енергії на весь день. А готується зелений щавлевий борщ за запропонованим рецептом зовсім нескладно. У нашому рецепті використовується для бульйону телятина, однак ви беріть м'ясо, яке у вас є.
Інгредієнти на 2,5 літри:
- 800 г м'яса;
- 2-3 шт. картоплі;
- 50 мл олії;
- 50 г вершкового масла;
- цибуля;
- 2 пучки щавлю;
- кріп, петрушка, зелена цибуля;
- 4 ст. л. томатної пасти;
- 3 шт. лаврового листя;
- 6 шт. яєць;
- сіль перець.
Як приготувати зелений борщ зі щавлем:
- М'ясо треба промити, залити холодною водою. Довести до кипіння, у процесі знімати піну. Коли м'ясо буде готове, посолити бульйон та додати лаврове листя.
- Картоплю нарізати, додати до бульйону, варити до готовності
- Кріп, петрушку та зелену цибулю дрібно наріжте. Щавель – крупніше. Варені яйця варто дрібно нарізати.
- Ріпчасту цибулю нарізайте кубиками, обсмажте в суміші олії та вершкового масла до золотавості.
- Додайте томатну пасту, трохи бульйону, розмішайте. Готувати потрібно 8-10 хвилин на повільному вогні.
- Щойно звариться картопля, додайте щавель та засмажку.
- Після закипання додайте зелену цибулю, доведіть до кипіння, всипте кріп і петрушку, перемішайте. Доведіть до смаку сіллю та перцем.
- Далі треба додати яйця, не розмішуючи. Вимкнути вогонь, дати настоятися, перемішати та подавати зі сметаною.
Більше з розділу Агро

Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора

Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитанняВчора

На Донеччині деревину з вигорілих лісів використають для фортифікацій - Шмигаль
1 хв на прочитанняВчора

ЄС погодив нову угоду з Україною щодо агроекспорту: що змінилося
3 хв на прочитанняВчора
Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
1 хв на прочитання02 Липня 2025
Нашестя сарани на Одещині: поля в Болградському районі атакують шкідники
1 хв на прочитання02 Липня 2025
На Одещині засудили трьох рибалок за незаконний вилов
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Жнива під обстрілами та заморозками: як проходить збиральна кампанія на Запоріжжі
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Більше з GreenPost

Ужгородці жаліються на запах води з крану: у Водоканалі назвали причину
1 хв на прочитаннягодина тому

На Одещині палають 10 гектарів: вогонь загрожує селу, рух на трасі ускладнено
1 хв на прочитання2 години тому

"Хлорована в'язниця": ціна розваги
5 хв на прочитання2 години тому

Київ у диму: після нічної атаки РФ різко погіршилась якість повітря
2 хв на прочитання3 години тому
Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитання5 годин тому
Досліди на тваринах. Що насправді відбувається з тваринами у лабораторіях?
4 хв на прочитання6 годин тому
Навчають чи дезорієнтують? Вплив рілсів на логіку та пам'ять
4 хв на прочитання7 годин тому
Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання12 годин тому