- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2023
- Весняний зелений борщ зі щавлем і яйцями: рецепт спогаду з дитинства
Весняний зелений борщ зі щавлем і яйцями: рецепт спогаду з дитинства
Цей смак поверне вас у безтурботні роки, коли мати чи бабуся готувала обід

Уже на столах почала з'являтися перша зелень, тому радимо спробувати зварити на обід смачний щавлевий борщ. Ця легка перша страва наситить вітамінами, приємно підбадьорить і додасть енергії на весь день. А готується зелений щавлевий борщ за запропонованим рецептом зовсім нескладно. У нашому рецепті використовується для бульйону телятина, однак ви беріть м'ясо, яке у вас є.
Інгредієнти на 2,5 літри:
- 800 г м'яса;
- 2-3 шт. картоплі;
- 50 мл олії;
- 50 г вершкового масла;
- цибуля;
- 2 пучки щавлю;
- кріп, петрушка, зелена цибуля;
- 4 ст. л. томатної пасти;
- 3 шт. лаврового листя;
- 6 шт. яєць;
- сіль перець.
Як приготувати зелений борщ зі щавлем:
- М'ясо треба промити, залити холодною водою. Довести до кипіння, у процесі знімати піну. Коли м'ясо буде готове, посолити бульйон та додати лаврове листя.
- Картоплю нарізати, додати до бульйону, варити до готовності
- Кріп, петрушку та зелену цибулю дрібно наріжте. Щавель – крупніше. Варені яйця варто дрібно нарізати.
- Ріпчасту цибулю нарізайте кубиками, обсмажте в суміші олії та вершкового масла до золотавості.
- Додайте томатну пасту, трохи бульйону, розмішайте. Готувати потрібно 8-10 хвилин на повільному вогні.
- Щойно звариться картопля, додайте щавель та засмажку.
- Після закипання додайте зелену цибулю, доведіть до кипіння, всипте кріп і петрушку, перемішайте. Доведіть до смаку сіллю та перцем.
- Далі треба додати яйця, не розмішуючи. Вимкнути вогонь, дати настоятися, перемішати та подавати зі сметаною.
Більше з розділу Агро

Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті понад 3,2 млн грн на закупівлі продуктових наборів
1 хв на прочитання3 години тому

9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитання6 годин тому

Держпродспоживслужба адаптувала ще 5 сертифікатів для системи TRACES NT, спрощуючи експорт до ЄС
1 хв на прочитання7 годин тому

В Україні змінили правила керування сільгосптехнікою під час воєнного стану
1 хв на прочитання9 годин тому
18 серпня — Міжнародний день Піно Нуар
2 хв на прочитання11 годин тому
Як вивести плями від соку та ягід: дієві поради від технолога
2 хв на прочитанняВчора
Від інків до космосу: подорож картоплини звичайної
2 хв на прочитанняВчора
2025-й став рекордним за обсягом подачі зрошувальної води на Одещині
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Українські боксери U23 тріумфували в Сараєво, виборовши 11 медалей та першість у турнірі
1 хв на прочитання16 хвилин тому

Молоко, ромашковий чай чи індичка? Що насправді допомагає заснути
3 хв на прочитаннягодина тому

Ядерна енергетика може стати альтернативою вугіллю в Сербії
1 хв на прочитаннягодина тому

Глибинна небезпека ботоксу: ботулізм
3 хв на прочитання2 години тому
Невидима революція: як приховані прориви здешевили сонячну енергію на 99%
3 хв на прочитання4 години тому
На Тузлівських лиманах затримано браконьєра: збитки державі оцінено в понад 7 млн грн
1 хв на прочитання4 години тому
Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитання6 годин тому
Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання7 годин тому