Догори
Дати відгук

Весняний зелений борщ зі щавлем і яйцями: рецепт спогаду з дитинства

Цей смак поверне вас у безтурботні роки, коли мати чи бабуся готувала обід

1 хв на прочитання06 Травня 2023, 18:00
Поділитись:

Уже на столах почала з'являтися перша зелень, тому радимо спробувати зварити на обід смачний щавлевий борщ. Ця легка перша страва наситить вітамінами, приємно підбадьорить і додасть енергії на весь день. А готується зелений щавлевий борщ за запропонованим рецептом зовсім нескладно. У нашому рецепті використовується для бульйону телятина, однак ви беріть м'ясо, яке у вас є.

Інгредієнти на 2,5 літри:

  • 800 г м'яса;
  • 2-3 шт. картоплі;
  • 50 мл олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • цибуля;
  • 2 пучки щавлю;
  • кріп, петрушка, зелена цибуля;
  • 4 ст. л. томатної пасти;
  • 3 шт. лаврового листя;
  • 6 шт. яєць;
  • сіль перець.

Як приготувати зелений борщ зі щавлем:

  1. М'ясо треба промити, залити холодною водою. Довести до кипіння, у процесі знімати піну. Коли м'ясо буде готове, посолити бульйон та додати лаврове листя.
  2. Картоплю нарізати, додати до бульйону, варити до готовності
  3. Кріп, петрушку та зелену цибулю дрібно наріжте. Щавель – крупніше. Варені яйця варто дрібно нарізати.
  4. Ріпчасту цибулю нарізайте кубиками, обсмажте в суміші олії та вершкового масла до золотавості.
  5. Додайте томатну пасту, трохи бульйону, розмішайте. Готувати потрібно 8-10 хвилин на повільному вогні.
  6. Щойно звариться картопля, додайте щавель та засмажку.
  7. Після закипання додайте зелену цибулю, доведіть до кипіння, всипте кріп і петрушку, перемішайте. Доведіть до смаку сіллю та перцем.
  8. Далі треба додати яйця, не розмішуючи. Вимкнути вогонь, дати настоятися, перемішати та подавати зі сметаною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.