Вереснева дієта: геть депресію та стрес
Сезонні продукти є чудовим і смачним засобом проти поганого настрою та стресу.
Вересень — місяць, у якому стресів не бракує. Всупереч усім законам природи світ оживає після «літньої сплячки»: діти йдуть до школу, стартують нові телешоу, укладаються контракти, люди повертаються в міста, знову потрібно входити в робочий графік після відпусток, та й погода починає псуватися. Однак уникнути похмурого настрою і стресів допоможе правильне харчування. Сайт Food & Mood опублікував невеликий ТОП продуктів, за допомогою яких можна підвищити настрій і життєвий тонус.
Шпинат містить фолієву кислоту, яка зменшує рівень стресу і знижує депресивні прояви. У шпинаті також багато магнію, який заспокоює нервову систему і налаштовує людину на позитивний лад.
Морська риба містить безліч омега-3 жирних кислот, які покращують роботу мозку, підвищують настрій і нормалізують усі внутрішні процеси в організмі. Гарна пам'ять, концентрація й успіхи на роботі — запорука позитивного стану і підвищення настрою.
Горіхи — чудовий засіб, який підвищить настрій досить швидко. Крім згаданих вище жирних кислот, горіхи містять багато вітамінів В і Е, які борються зі стресом, покращують зовнішній вигляд і підвищують самооцінку.
Молоко — джерело кальцію і вітамінів D, В2, В12, які борються зі стресом і поганим настроєм. Склянка теплого молока перед сном розслабить і зніме напругу м'язів.
Часник, незважаючи на свій запах і пряний смак, які не дозволяють з'їсти його багато, навіть у невеликій дозі має велику концентрацію антиоксидантів.
Також ми розповідали, як харчуватися під час пандемії: поради дієтолога щодо «протикоронавірусної» дієти.