Догори
Дати відгук

Верблюже молоко – корисні властивості і протипоказання східного делікатесу

Напій викликає індивідуальну непереносимість.

2 хв на прочитання14 Червня 2022, 23:46
Поділитись:

Верблюже молоко, цей продукт входить в раціон багатьох Східних жителів. І саме вони не називають таке молоко чимось особливим і унікальним. І навіть в шкільних установах і дитячих садах, таке молоко постійно знаходитися в раціоні харчування і це цілком нормально, а головне корисно, пише yizhainfo.

І багато хто говорить, що догляд за верблюдом не такий складний, вони живляться колючками і можуть тривалий час знаходитися без води, а молока дає досить багато, якщо порівнювати з простою коровою це мало, але і догляд простіший.

У чому користь такого продукту?

Кожен хоче знати, чому саме це молоко називають корисним продуктом. Якщо звернутися до зовнішніх показників, то це таке ж молоко, як і коров’яче і навіть запах особливого не відрізняється. А ось склад такого напою, значно багатіший за будь-яке інше молоко, що йому дає більш насичений і приємний смак. За підсумком порівняння можна точно сказати, що верблюже молоко значно багатіше корисними складовими, ніж коров’яче.

Вважається, що саме такий напій може значно довше зберігатися, оскільки в його складі є антибактеріальні складові. Такі складові з’являються з тих речовин, які вживає верблюд. Окрім цього в молоці є натрій, він сприяє швидкому тамуванню спраги. І коли потрібні тривалі переходи по пустелі, то обов’язково в каравані є верблюдиця, яка може давати молоко.

Корисні складові такого молока дають можливість підтримувати в хорошому стані волосся, зуби і нігті, а також кістки. Якщо у людини діагностується анемія, то йому просто необхідний цей напій, з простої причини, що в нім багато заліза. Вживання верблюжого молока упорядковує усю імунну систему, а також стає хорошою профілактикою усіх інфекційних захворювань. Необхідно вживати цей напій тим, у кого організм схильний до алергічних реакцій.

Окрім користі в кожному напої є і свої мінуси. У складі є молочний білок – казеїн, саме він погано засвоюється організмом. І окрім цього через наявності цього, такий напій викликає індивідуальну непереносимість. Через високу калорійність, такий продукт не рекомендований людям з надмірною вагою. Треба розуміти, що кожен продукт має свої недоліки і плюси, так що треба уважно стежити за своїм раціоном, тому що можна просто нашкодити.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.