Вчені виявили небезпечну властивість пальмової олії - сприяє поширенню ракових клітин

1 хв на прочитання01 Серпня 2023, 17:00

Раніше вчені припускали, що причиною поширення ракових клітин є високий вміст жирів

Вчені з Іспанії та США виявили небезпечну властивість пальмової олії.

Пальмітинова кислота, яка входить до складу пальмової олії, сприяє метастазуванню раку та поширює ракові клітини.

90% смертей від раку спричинені метастазами, тобто поширенням первинної пухлини на інші органи. Вживання пальмової олії призводить до поширення ракових пухлин та залишає слід у геномі пухлинних клітин.

Раніше вчені припускали, що причиною поширення ракових клітин є високий вміст жирів у продуктах харчування. Однак нові дослідження показують, що агресивність хвороби викликана кислотами, які містяться у пальмовій олії.

Дослідники почали проводити експерименти на мишах. Попередньо можна сказати, що пальмова олія не викликає рак, а поширює ракові пухлини у разі їх наявності.

Раніше ми писали про 5 речей, які насправді не викликають рак: спростування міфі

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: