Догори
Дати відгук

Пшениця стане стійкішою до кліматичних змін

Вчені вивели сорт пшениці з більшим умістом вуглеводів-фруктанів, що робить її стійкішою до змін клімату

1 хв на прочитання17 Квітня 2020, 05:47
pixabay pixabay
Поділитись:

Американські вчені повідомляють про створення пшениці, стійкої до хвороб і шкідників, яка володіє підвищеними поживними властивостями. Розроблений сорт містить більше вуглеводів-фруктанів, пише agrotimes . 

Фруктани – це довгі ланцюжки фруктози. На відміну від фруктози, фруктани не перетравлюються в травному тракті людини, що робить цей компонент джерелом корисної для організму клітковини. Така пшениця з підвищеним вмістом фруктанів,  може бути більш стійкою до зміни клімату.  Наприклад, при підвищеному вмісті солей у грунті і низьких температурах. 

Крім того, відносно новий метод селекції може прискорити створення нових сортів сільськогосподарських культур.  

Геномна селекція, яку використали американські вчені,  може бути використана для цілеспрямованої селекції за вмістом поживних речовин. Зокрема,  для виробників пшениці високофруктанові сорти володіють потенціалом стійкості до кліматичних стресів.

 Нагадаємо, українська компанія зібрала перший урожай картоплі, вирощений за допомогою роботизованих ферм власної розробки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost