- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Вчені вивели новий сорт жимолості: зимостійкий, більш врожайний, не піддається хворобам
Вчені вивели новий сорт жимолості: зимостійкий, більш врожайний, не піддається хворобам
Вчені рекомендують вживати ягоди у свіжому вигляді, але вони також підійдуть для приготування джему з протертих ягід.
У світі з'явився новий зимостійкий сорт жимолості «Полянка Котова». Його вивели та вже зареєстрували вчені Свердловської селекційної станції садівництва.
Сорт названий на честь вченого-селекціонера, одного з авторів сорту Леоніда Котова, пише fruitnews. Рослини вирізняються високою зимостійкістю, врожайністю (понад 3 кг ягід із куща) та десертним смаком. Вчені рекомендують вживати ягоди у свіжому вигляді, але вони також підійдуть для приготування джему з протертих ягід.
«Полянка Котова» характеризується сильним кущем, плоди подовжено-овальної або злегка грушоподібної форми з ніжною м’якоттю та чудовим кислувато-солодким смаком, за умови хорошого поливу досягають маси 1 грам і більше. Сорт ранньо-середнього терміну дозрівання у першій-другій декаді червня. Стійкий до шкідників і хвороб — не псується попелицями, кліщами», — зазначили вчені.
Сортовипробування тривало дев’ять років. Експерти перевіряли дозрівання, врожайність рослини, стійкість до захворювань, розмір і смак плодів тощо.
Відомо, що Китай у 2020 році став головним споживачем українського зерна.