Догори
Дати відгук

Вчені вивели новий сорт жимолості: зимостійкий, більш врожайний, не піддається хворобам

Вчені рекомендують вживати ягоди у свіжому вигляді, але вони також підійдуть для приготування джему з протертих ягід.

1 хв на прочитання29 Січня 2021, 10:24
Жимолость. Фото ілюстративне Жимолость. Фото ілюстративне
Поділитись:

У світі з'явився новий зимостійкий сорт жимолості «Полянка Котова». Його вивели та вже зареєстрували вчені Свердловської селекційної станції садівництва.  

Сорт названий на честь  вченого-селекціонера, одного з авторів сорту Леоніда  Котова, пише  fruitnews.  Рослини вирізняються високою зимостійкістю, врожайністю (понад 3 кг ягід із куща) та десертним смаком. Вчені рекомендують вживати ягоди у свіжому вигляді, але вони також підійдуть для приготування джему з протертих ягід.

«Полянка Котова» характеризується сильним  кущем, плоди подовжено-овальної або злегка грушоподібної форми з ніжною м’якоттю та чудовим кислувато-солодким смаком, за умови хорошого поливу досягають маси 1 грам і більше. Сорт ранньо-середнього терміну дозрівання у першій-другій декаді червня. Стійкий до шкідників і хвороб — не псується попелицями, кліщами», — зазначили вчені.

Сортовипробування  тривало дев’ять років. Експерти перевіряли дозрівання, врожайність рослини, стійкість до захворювань, розмір і смак плодів тощо.

Відомо, що Китай у 2020 році став головним споживачем українського зерна.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.