Вчені назвали продукт, який знижує ризик інсульту майже на 60%

1 хв на прочитання07 Липня 2023, 06:50

Звичайний овоч може зберегти ваше серце.

Фінські вчені з’ясували, що регулярне вживання звичайного томату здатне знизити ризик інсульту на 59%.

У масштабному дослідженні, яке тривало протягом 12 років, взяли участь чоловіки віком від 46 до 65 років.

Вчені дійшли висновку, що ті, у кого низький рівень лікопіну – це антиоксидант, який допомагає знижувати шкідливий холестерин та підтримувати кров’яний тиск, мають набагато більше шансів урятуватися від інсульту. А головним джерелом лікопіну фінські дослідники якраз називають помідори.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: