Догори
Дати відгук

Вчені назвали чай, який захищає від хвороб серця, діабету і продовжує життя

Продовжити тривалість життя можна, вживаючи чай з шипшини, констатують вчені. Його регулярне пиття захищає від розвитку хвороб серця і діабету 2 типу.

2 хв на прочитання30 Січня 2021, 13:47
Поділитись:

Не треба шукати панацею в дорогих ліках та незвичайних вітамінах. Все значно простіше. 

За словами наукових фахівців, окремі продукти і напої мають потужні оздоровчі властивості, завдяки чому продовжують людське життя. Одним з них є чай з шипшини – плодів дикої троянди. Його вживання, зокрема, захищає від хвороб серця.

“Плоди шипшини містять високу концентрацію антиоксидантів, конкретно вітаміну С. Огляд 13 досліджень показав, що вживання 500 мг вітаміну C в день сприяє значному зниженню рівня «поганого» холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів в крові – двох основних факторів ризику серцевих захворювань. Крім того шипшина багата флавоноїдами, які знижують кров’яний тиск у людей з його високими показаннями, покращують приплив крові до серця”, – розповіли виданню  фахівці Національної служби охорони Здоров’я Великобританії.

Інша властивість чаю з шипшини пов’язана із захистом від виникнення діабету 2 типу – захворювання, що характеризується занадто високим рівнем цукру в крові. Дослідники проводили випробування на мишах, що харчувалися дуже жирним кормом, що змушували їх товстіти. Протягом 20 тижнів тваринам давали шипшина, що посприяло зниженню рівня цукру в крові, рівня інсуліну натщесерце і уповільнення росту жирових клітин в печінці – з цими показниками нерозривно пов’язаний високий ризик діабету 2 типу.

Вчені окремо відзначають сприятливий вплив чаю з шипшини на профілактику ожиріння.

“Ожиріння може провокувати виникнення серйозних і потенційно небезпечних для життя станів, включаючи діабет 2 типу, хвороби серця, деякі види раку. Плоди шипшини з рослини роза каніна багаті антиоксидантом тилирозидом, що володіє жироспалювальними властивостями”, – пояснюють експерти.

До того ж напій ефективно покращує стан шкіри, протистоїть її в’янення, старіння, пошкодження сонячними променями. Було доведено, що каротиноїд астаксантин, яким насичений чай з шипшини має антивікову дію, запобігаючи розщепленню колагену – головного «білка молодості» шкіри. Також він містить вітамін А і лікопін, які давно відомі своєю здатністю захищати клітини шкіри від руйнівного для них ультрафіолету.

До слова, лікарка розповіла що викликає закладення носа у дітей та як зарадити біді.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Дослідження вчених Алкогольні напої Шкідливі звички
Вчені назвали найнебезпечніший вид алкоголю: вбиває серце та сприяє ожирінню
1 хв на прочитання32 хвилини тому
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитаннягодина тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання4 години тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання6 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання9 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання10 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost