Догори
Дати відгук

Вареники з картоплею на кефірі від шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Якщо ви ще не спробували вареники на кефірі, рекомендуємо це зробити

2 хв на прочитання31 Жовтня 2023, 21:14
Вареники з картоплею на кефірі від шеф-кухаря Євгена Клопотенка Вареники з картоплею на кефірі від шеф-кухаря Євгена Клопотенка
Поділитись:

Вареники з картоплею — вічна класика, що не потребує представлення. Але навіть вони можуть здивувати! Більшість з нас звикла до тіста, замішеного на воді, кефір же додає тісту особливу пухкість та ніжність. Якщо ви ще не спробували вареники на кефірі, рекомендуємо це зробити — можливо, саме цей рецепт стане вашим фаворитом.

«До речі, щоб урізноманітнити звичний смак, можна приготувати вареники з картоплею і бринзою, а також додати до начинки трохи засмаженої цибулі», - пише у своєму блозі відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ВАРЕНИКІВ З КАРТОПЛЕЮ НА КЕФІРІ

Такі вареники можна не лише відварити, але й приготувати на пару.

Сучасне борошно першого ґатунку просіювати не обов’язково.

Кефір можете брати жирністю як 2,5 %, так і 1 %, це не має критичного значення для тіста.

Дістаньте його з холодильника заздалегідь, адже, бажано, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури.

Щоб тісто вийшло ніжним та пухким, потрібно його старанно вимішати, не менше 7-10 хв. Потім обов’язково дайте тісту відпочити, тоді почне працювати клейковина, воно стане еластичніше і формувати вареники вам буде простіше.

ВАРЕНИКИ З КАРТОПЛЕЮ НА КЕФІРІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

У велику миску налийте 200 г кефіру, поступово додайте до нього 300 г борошна, 1-2 ч. л. солі та замісіть еластичне тісто. Вимішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Готове тісто загорніть в харчову плівку та дайте відпочити 15 хв.

 КРОК 2

Картоплю очистьте, помийте, наріжте кубиками та відваріть у киплячій підсоленій воді до готовності, приблизно 15-20 хв.

 КРОК 3

З готової картоплі злийте воду, додайте до неї 40 г вершкового масла, потовчіть товкачкою та, за потреби, досоліть до смаку. Дайте начинці охолонути.

 КРОК 4

Тісто розкачайте в рівномірний пласт, товщиною 4-5 мм, за допомогою склянки видавіть кружальця тіста. Залишки тіста знову зліпіть в кулю та знову розкачайте в пласт тіста і повторити процедуру з вирізання.

 КРОК 5

На кожне кружальце тіста викладіть начинку, приблизно по 1 ч. л. на вареник. Пучками пальців ретельно защепіть краї пирогів.

 КРОК 6

Викладайте вареники в киплячу воду та варіть 5 хвилин з моменту закипання. Відцідіть від води та заправте страву, додавши 20 г вершкового масла.

Готувати — це просто!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро