Варений цукор до чаю — простий, дешевий і смачний десерт (ФОТО)

1 хв на прочитання25 Травня 2022, 23:17

Окрім того, можливо багато варіантів приготування.

Зазвичай під час чаювання цукор не подають до чаю як окрему страву, а просто кладуть у чашки й розмішують. Проте можна перетворити звичайний цукор на справжній десерт. Пропонуємо рецепт того, як зі звичайного цурку можна зробити ласощі.

Готувати можна по-різному: з какао чи без, із горіхами чи родзинками, журавлиною, кокосом, а можна без нічого чи просто на воді. Загалом, все на ваш смак.

500 гр цукру і 500 мл молока добре розмішати і вилити в посуд із товстим дном.

Фото: Оксана Джафарова

Варити на середньому вогні, приблизно через півгодини він почне змінювати колір. Коли суміш почне карамелізуватися, додати 1 чайну ложку какао і горіхи, проварити на повільному вогні ще хвилин 10. Приготувати сковороду, змащену вершковим маслом, і вилити цукрову суміш.

Фото: Оксана Джафарова

 

Дати застигнути, перекласти в інший посуд і поламати на шматочки (наприклад, за допомогою лускунчика).

Невеликий секрет: якщо цукор не доварився, його можна доварити.

Також ми розповідали про смаження на олії: універсальні поради.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: