Зазвичай під час чаювання цукор не подають до чаю як окрему страву, а просто кладуть у чашки й розмішують. Проте можна перетворити звичайний цукор на справжній десерт. Пропонуємо рецепт того, як зі звичайного цурку можна зробити ласощі.
Готувати можна по-різному: з какао чи без, із горіхами чи родзинками, журавлиною, кокосом, а можна без нічого чи просто на воді. Загалом, все на ваш смак.
500 гр цукру і 500 мл молока добре розмішати і вилити в посуд із товстим дном.
Варити на середньому вогні, приблизно через півгодини він почне змінювати колір. Коли суміш почне карамелізуватися, додати 1 чайну ложку какао і горіхи, проварити на повільному вогні ще хвилин 10. Приготувати сковороду, змащену вершковим маслом, і вилити цукрову суміш.
Дати застигнути, перекласти в інший посуд і поламати на шматочки (наприклад, за допомогою лускунчика).
Невеликий секрет: якщо цукор не доварився, його можна доварити.
Також ми розповідали про смаження на олії: універсальні поради.