Сезон заготовок за зиму вже почався, зокрема вже можна робити варення з полуниці. Причому її можна навіть не варити — лише стерилізувати банку. Телеграм-канал «Дача. Сад та город» ділиться рецептом полуничного «варення без варіння».
Ягоди полуниці помити, очистити і присипати цукром (із розрахунку 1 кг ягід — 250 г цукру).
Дати настоятися за кімнатної температури 8-10 годин, періодично помішуючи.
Потім розкласти ягоди по банках і залити соком, що залишився.
Накрити банки кришкою та стерилізувати (банку 0,7 потрібно стерилізувати 10 хв).
Далі закрутити, перевернути й закутати до повного остигання.
Також ми розповідали, кому корисна полуниця і що з неї можна приготувати: кілька простих і смачних рецептів.